12 Μάιος 2014, 16:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιούλιος 2017, 19:44

Πρωτότυπα ατομικά παστιτσάκια με σφολιάτα

  • Πρωτότυπα ατομικά παστιτσάκια με σφολιάτα

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σ' αυτά τα πρωτότυπα ατομικά λαχταριστά παστιτσάκια.

ΥΛΙΚΑ

Για τις βάσεις

  • 20 φορμάκια ατομικά στρόγγυλα
  • 20 φύλλα σφολιάτας μικρά, στρόγγυλα
  • 400 γρ. κιμά
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • αλάτι, πιπέρι
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • ½ ντοματοχυμό

Για την μπεσαμέλ

  • 3 ποτήρια γάλα
  • 4 κ.σ. αλεύρι (γεμάτες)
  • ¾ ποτηριού λάδι
  • 1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 2 κρόκους αυγών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τον κιμά

  1. Βάζουμε το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τον κιμά και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί για 3-4 λεπτά ακόμα.
  2. Προσθέτουμε τον τοματοχυμό, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και λίγο νεράκι.
  3. Αφήνουμε τον κιμά να βράσει περίπου 40΄.

Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ 

  1. Σε κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι να κάψει. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα γρήγορα-γρήγορα να μη σβολιάσει (αν δυσκολευόμαστε, μπορούμε να αποσύρουμε για λίγο από τη φωτιά). Προσθέτουμε και όλο το γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε 10΄ να κρυώσει.
  2. Προσθέτουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι και τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά. Η κρέμα μας είναι έτοιμη.

Προχωράμε στη σύνθεση

  1. Λαδώνουμε καλά τα φορμάκια (και στο πλάι) και βάζουμε τα φύλλα σφολιάτας.
  2. Προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας κιμά και καλύπτουμε με μπεσαμέλ, προσέχοντας να μην παραγεμίσουμε τα φορμάκια.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 30-40΄, ώσπου να ροδίσουν.

Πηγή: mariettascookingacademy.blogspot.gr