26 Μάιος 2020, 17:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Μάιος 2020, 20:18

Γενοκτονία των Ποντίων 2020: Η Λακωνία τίμησε τη μνήμη των 353.000 θυμάτων

  • Γενοκτονία των Ποντίων 2020: Η Λακωνία τίμησε τη μνήμη των 353.000 θυμάτων
    Εψάλη επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Γενοκτονίας στον μητροπολιτικό ναό Ευαγγελίστριας στη Σπάρτη (φωτ.: Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Η Λακωνία τίμησε προχθές Κυριακή 24 Μαΐου τη μνήμη των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας διοργάνωσε εκδήλωση μνήμης, με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, στο πλαίσιο της επετείου των 101 χρόνων από την δεύτερη και πιο σκληρή φάση της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Αρχικά, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στον μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελίστριας, στη Σπάρτη, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευσταθίου και ακολούθησε ομιλία από τον Θεοφάνη Λάζαρη, εκπρόσωπο του Συλλόγου Ποντίων Σπάρτης «Ο Πόντος».


(Φωτ.: Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Η τελετή ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφανιών στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα, τήρηση ενός λεπτού σιγής και απαγγελία του εθνικού ύμνου. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, βουλευτές του νομού, ο δήμαρχος Σπαρτιατών Πέτρος Δούκας, καθώς και εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας.