26 Μάιος 2020, 13:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Μάιος 2020, 13:39

Επίθεση με βιτριόλι: Βίντεο με κινήσεις ύποπτης γυναίκας εξετάζουν οι αστυνομικοί

  • Υπόθεση 10χρονης Μαρκέλλας: Συνεχίζεται η ανάκριση της γυναίκας που προσήχθη
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη / STR)

Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τις κινήσεις ύποπτης γυναίκας, που φέρεται να είναι η δράστιδα της σοκαριστικής επίθεσης με βιτριόλι, που δέχτηκε η 34χρονη Ιωάννα, το πρωί της περασμένης Τετάρτης στην Καλλιθέα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΕΡΤ και του αστυνομικού συντάκτη Γιώργου Γεραφέντη. Λίγα λεπτά πριν από την επίθεση, καταγράφεται η εικόνα μιας νεαρής γυναίκας να κατεβαίνει από το όχημά της και να κατευθύνεται στο ισόγειο του κτηρίου, όπου έγινε το περιστατικό. Στη συνέχεια, όταν βγαίνει μετά την επίθεση, δεν υπάρχει κάμερα που να την έχει καταγράψει ευκρινώς, ώστε να διακρίνονται τα χαρακτηριστικά του προσώπου της, καθώς φορούσε μάσκα και σκούφο.

Πάντως, φαίνεται να είναι μετρίου αναστήματος και σχετικά αδύνατη.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι με τη σχετική ανάλυση στα υπερσύγχρονα εργαστήρια της Αστυνομίας θα μπορέσουν να έχουν κάποια από τα χαρακτηριστικά του προσώπου της, που θα βοηθήσουν την 34χρονη να αναγνωρίσει τη γυναίκα που της έριξε το καυστικό υγρό. Οι άνδρες της ΕΛΑΣ, που ασχολούνται με την υπόθεση, ιχνηλατούν τη διαδρομή του οχήματος της δράστιδος –από που ξεκίνησε και πώς έφτασε στην περιοχή της Καλλιθέας– ώστε να εντοπίσουν το σπίτι της.

Όπως επισημαίνουν αστυνομικές πηγές, έχει κάνει σημαντικά λάθη σε όλη τη διαδρομή αλλά και στην επίθεση, τα οποία θα εκμεταλλευτούν για να την εντοπίσουν, συνδυαστικά με μαρτυρίες, καταθέσεις και οπτικό υλικό που έχουν στη διάθεσή τους. Εκτιμούν άλλωστε ότι σήμερα θα μπορέσει να καταθέσει και η 34χρονη Ιωάννα, που νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στο «Θριάσιο», ώστε να τους βοηθήσει να φτάσουν στα ίχνη της δράστιδος.