26 Μάιος 2020, 23:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Μάιος 2020, 22:50

Θεσσαλονίκη: Το επαγγελματικό μέλλον των φοιτητών του ΑΠΘ στο επίκεντρο webinars

  • Θεσσαλονίκη: Το επαγγελματικό μέλλον των φοιτητών του ΑΠΘ στο επίκεντρο webinars
    (Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Στους νέους κανόνες που επιβάλλει η αναγκαιότητα πρόληψης της διασποράς του κορονοϊού έχουν προσαρμοστεί και οι πρωτοβουλίες που στηρίζουν τους φοιτητές στη σταδιοδρομία τους.Το Τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ διοργανώνει την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020, σε συνεργασία με την εταιρεία Deloitte, την πρώτη ηλεκτρονική ημερίδα καριέρας (CareerDay), που «τηρεί τις αποστάσεις αλλά πετυχαίνει την επαφή», βοηθώντας τους φοιτητές «να αποκτήσουν σιγουριά και ελπίδα για το επαγγελματικό τους μέλλον».

Σύμφωνα με την Ομάδα Ανθρώπινου Δυναμικού της Deloitte, «το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και το Τμήμα Πληροφορικής έχουν δημιουργήσει τη φήμη πως οι απόφοιτοι του Τμήματος μπορούν να γίνουν εξαιρετικοί επαγγελματίες στο χώρο της τεχνολογίας».

Το πρόγραμμα της 1ης Deloitte e-Career Day έχει ως εξής:

  • 10.30-11.30: Παρουσίαση της εταιρίας Deloitte.
  • 11.30-14.30: Ατομικές συνεντεύξεις γνωριμίας 1:1 μέσω της πλατφόρμας zoom.

Εξάλλου, οι ίδιοι οι φοιτητές μέσα από τις ομάδες που έχουν δημιουργήσει προσπαθούν να κινητοποιήσουν όσο γίνεται περισσότερους συμφοιτητές τους να σχεδιάσουν από τώρα τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν μετά την αποφοίτησή τους από το Πανεπιστήμιο.

Στο πλαίσιο αυτό, η φοιτητική εθελοντική ομάδα του ΑΠΘ «Comvos – Cooperation and Motivation of Students» παρακινεί τους φοιτητές να μετατρέψουν την ιδέα τους σε επιχείρηση και διοργανώνει την Πέμπτη 28 Μαΐου στις 18:00-19:30, μέσω της πλατφόρμας Teams, εκδήλωση για τα στάδια δημιουργίας μιας startup επιχείρησης.

Ομιλητής θα είναι ο ιδρυτής της AIP Consulting, Θανάσης Παπαποστόλου, ο οποίος θα εισαγάγει τους φοιτητές στα πρώιμα στάδια της επιχειρηματικότητας και θα εξηγήσει τα πρωταρχικά βήματα για το ξεκίνημα μια επιχείρησης.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σ.Α.