26 Μάιος 2020, 12:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Μάιος 2020, 12:50

Λάρισα: Εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων

  • Λάρισα: Εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων
    Εικόνα από την εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων στη Λάρισα (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Λάρισας)

Εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου διοργάνωσε το πρωί της Κυριακής 24 Μαΐου η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο μνημείο για τις Αλησμόνητες Πατρίδες στη συνοικία Αβέρωφ, στη Λάρισα. Στο χώρο του μνημείου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Γενοκτονίας, παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και εκπροσώπων ποντιακών σωματείων, πολιτικών, αυτοδιοικητικών και στρατιωτικών αρχών.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Λάρισας και τέως πρόεδρος της ΠΟΕ Χρήστος Τοπαλίδης. Ο Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Λάρισας «Το Ροδάφνον» έδωσε το παρών και εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρό του Χαράλαμπο Τερζόπουλο και τον ειδικό γραμματέα Ραφαήλ Παπαδόπουλο. Οι εκπρόσωποι αρχών, φορέων και σωματείων που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση κατέθεσαν στεφάνια στη μνήμη των 353.000 αδικοχαμένων ψυχών. Η τελετή έληξε με σιγή ενός λεπτού και με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

  • Διαβάστε περισσότερα για τη Γενοκτονία των Ποντίων και συγκλονιστικές Μαρτυρίες στις σχετικές ενότητες του pontos-news.gr.
  • Με πληροφορίες από το onlarissa.gr και τον Σύλλογο Ποντίων Φοιτητών Λάρισας.