25 Μάιος 2020, 18:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Μάιος 2020, 18:14

Βιτριόλι το όπλο της επίθεσης στην 34χρονη – Πού κινούνται οι έρευνες

  • Επίθεση με βιτριόλι: Πέντε γυναίκες στο κάδρο των υπόπτων
    Η 34χρονη σε πλάνο κάμερας κλειστού κυκλώματος λίγο πριν από την επίθεση που δέχθηκε

Το Γενικό Χημείο του Κράτους επιβεβαίωσε τις υποψίες των αστυνομικών που χειρίζονται την υπόθεση της 34χρονης Ιωάννας που δέχθηκε επίθεση από μια γυναίκα που φορούσε μαύρα και χειρουργική μάσκα την ώρα που περίμενε το ασανσέρ για να ανέβει στο γραφείο της, στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με τα εργαστηριακά αποτελέσματα όπλο της επίθεσης είναι θειικό οξύ, δηλαδή βιτριόλι.

Όπως τονίζουν αστυνομικές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι έρευνες αυτή την ώρα στρέφονται στο πώς μπόρεσε η άγνωστη να προμηθευτεί τη συγκεκριμένη καυστική ουσία, η οποία δεν πωλείται στο εμπόριο. «Ερευνούμε πλέον πώς και από πού μπόρεσε να προμηθευτεί το βιτριόλι. Είναι ένα σημείο που μπορεί να ρίξει φως στην υπόθεση», αναφέρουν.

Η 34χρονη παραμένει στη Μονάδα Εγκαυμάτων του Θριάσιου Νοσοκομείου. Τα τραύματα που φέρει στο πρόσωπο είναι «πολύ βαθιά», όπως δήλωσε η διευθύντρια της μονάδας Μαρία Καλοφώνου, η οποία τόνισε ότι έχει καεί όλο το πάχος του δέρματος. «Είναι δύσκολη η αποθεραπεία και η ασθενής έχει πολύ δρόμο μπροστά της» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας η 34χρονη θα κάνει πολλαπλές επεμβάσεις, ίσως και εφ’ όρου ζωής.

Προς το παρόν, πάντως, η αστυνομική έρευνα έχει πενιχρά αποτελέσματα. Οι αστυνομικοί, που εκτιμούν ότι όταν το θύμα ξεπεράσει το σοκ ίσως μπορέσει να δώσει περισσότερα στοιχεία, συνεχίζουν να ψάχνουν και υλικό από κάμερες κλειστού κυκλώματος στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας.

Την ίδια ώρα, ο συνήγορος της οικογένειας της 34χρονης, Απόστολος Λύτρας, δήλωσε στο STAR ότι η ποσότητα του καυστικού υγρού που έριξε η άγνωστη «ήταν τόσο μεγάλη που θα μπορούσε να σκοτώσει». Στο πλαίσιο αυτό, εκτίμησε ότι ο εισαγγελέας θα ασκήσει δίωξη για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.