25 Μάιος 2020, 17:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Μάιος 2020, 17:50

Οι Έλληνες άλλαξαν συνήθειες λόγω κορονοϊού – Πόσοι θα πάνε διακοπές ή σε ταβέρνα

  • Οι Έλληνες άλλαξαν συνήθειες λόγω κορονοϊού – Πόσοι θα πάνε διακοπές ή σε ταβέρνα
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Παγίωση των καταναλωτικών συνηθειών που επικράτησαν κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης με τον κορονοϊό διαπιστώνει το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτών (ΙΕΛΚΑ) σε έρευνα που πραγματοποίησε σε δείγμα 1.050 ατόμων τον Μάιο.

Όπως προέκυψε, οι μισοί αναμένεται να ακολουθήσουν τις ίδιες αγοραστικές συμπεριφορές και το επόμενο δίμηνο, παρά τη «χαλάρωση» των έκτακτων μέτρων.

Παράλληλα, μόλις ο ένας στους τρεις ερωτηθέντες δηλώνει με βεβαιότητα ότι θα επισκεφτεί άμεσα κάποιο εστιατόριο ή ταβέρνα (το 50% λέει ότι δεν θα επιστρέψει στην οργανωμένη εστίαση εντός του έτους), ενώ μόλις οι τέσσερις στους δέκα εκτιμούν ότι φέτος θα κάνουν καλοκαιρινές διακοπές, την ώρα που το 32% δηλώνει ότι δεν έχει ακόμα αποφασίσει, και το 30% ότι δεν θα μπορέσει να κάνει διακοπές.

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα ατομικής προστασίας, μόλις το 38% έχει σταματήσει να φοράει γάντια κατά την επίσκεψη στα καταστήματα, ενώ ο ένας στους τρεις ερωτηθέντες δηλώνει ότι θα συνεχίσει να τα φοράει και το επόμενο έτος. Στις μάσκες τα ποσοστά είναι μεγαλύτερα, με το 28% να έχει σταματήσει να φοράει και το 41% να λέει ότι θα τη φοράει και μετά το τέλος του χρόνου. Επιπλέον, οι τρεις στους δέκα αναφέρουν ότι δεν θα σταματήσουν να κουβαλούν ποτέ μαζί τους αντισηπτικά.