25 Μάιος 2020, 09:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Μάιος 2020, 09:39

Στις 13:00 οι ανακοινώσεις για δημοτικά, νηπιαγωγεία, παιδικούς και δομές ειδικής αγωγής

  • Στις 13:00 οι ανακοινώσεις για δημοτικά, νηπιαγωγεία, παιδικούς και δομές ειδικής αγωγής
    (Φωτ.: pixabay.com / klimkin)

Πρώτη μέρα της τέταρτης φάσης σήμερα, με την εστίαση και την απελευθέρωση των μετακινήσεων στα νησιά να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, και όλοι όσοι έχουν παιδιά στο Δημοτικό, το Νηπιαγωγείο, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τις εκπαιδευτικές μονάδες ειδικής αγωγής, αναμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις για το άνοιγμα και αυτών των σχολικών δομών.

Στις 13:00, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος θα δώσουν λεπτομέρειες σχετικά με την επαναλειτουργία τους τη Δευτέρα 1 Ιουνίου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο σχεδιασμός προβλέπει τη λειτουργία τους έως τις 30 Ιουνίου και με μοντέλο ανάλογο με αυτό των γυμνασίων και των λυκείων: σε κάθε τάξη δεν θα υπάρχουν περισσότεροι από 15 μαθητές.

Σε κάθε περίπτωση η εισήγηση των επιστημόνων είναι θετική για το άνοιγμα των συγκεκριμένων σχολικών δομών αφού έως τώρα τα μηνύματα από τις άλλες σχολικές βαθμίδες είναι θετικά. «Η φάση του ανοίγματος για δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς εξελίσσεται ομαλά. Οι συστάσεις τηρούνται, έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Η εμπειρία από τα γυμνάσια και τα λύκεια είναι θετική», είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.