25 Μάιος 2020, 08:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Μάιος 2020, 08:38

Άλωση της Πόλης: Εκδήλωση της Ένωσης Ομογενών Εκ Κωνσταντινουπόλεων ΒΕ

  • Άλωση της Πόλης: Εκδήλωση της Ένωσης Ομογενών Εκ Κωνσταντινουπόλεων ΒΕ
    Το έργο «Κωνσταντίνος ο Παλαιολόγος ο αυτοκράτωρ των Ελληνορωμαίων εξέρχεται άτρομος εις την μάχην το 1453 Μαΐου 29» του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου

Με τα όσα απαιτεί η εποχή του κορονοϊού ευθυγραμμίζεται η Ένωση Ομογενών Εκ Κωνσταντινουπόλεως Βορείου Ελλάδος και διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 567 ετών από την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως.

Η εκδήλωση με θέμα «Η Άλωση της Βασιλεύουσας» έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 29 Μαΐου, στις 21:00, στο κανάλι της Ένωσης στο YouTube.

Κεντρικός ομιλητής είναι ο Ευάγγελος Χρυσός, ομότιμος καθηγητής Βυζαντινής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Νοτάριος της του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

«Ευχόμαστε όλοι να είστε καλά, μετά την δοκιμασία που περάσαμε. Δυστυχώς οι συνθήκες μας υποχρέωσαν να μην λειτουργεί η Ένωση μας, έως ότου δοθεί το πράσινο φως από τα αρμόδια όργανα, για ασφαλή επαναλειτουργία των δομών μας. Θεωρούμε όμως ότι δεν πρέπει να χάσουμε επαφή με τα μέλη και τους φίλους μας», σημειώνει η Ένωση κατά την προαναγγελία της εκδήλωσης.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη διαδικτυακή εκπομπή κλικάροντας εδώ.