25 Μάιος 2020, 09:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Μάιος 2020, 09:51

Ο Δήμος Σερρών τίμησε τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

  • Ο Δήμος Σερρών τίμησε τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου
    Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής (Κ) εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων στις Σέρρες (φωτ.: Δήμος Σερρών)

Με λαμπρότητα, αλλά και με τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας για την πανδημία του νέου κορονοϊού τιμήθηκε χθες από το Δήμο Σερρών η μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων. Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών, ο μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος τέλεσε μνημόσυνο στη μνήμη των 365.000 αδικοχαμένων ψυχών.

Στη συνέχεια, ο Απόστολος Μπάτης, φιλόλογος του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Σερρών, εκφώνησε ομιλία στην οποία ανέφερε (μεταξύ άλλων) ότι η καθιέρωση της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας Ελλήνων του Πόντου είναι η υψηλότερη στιγμή, ηθικά και πολιτιστικά, του ελληνικού Κοινοβουλίου, στη νεότερη ιστορία του. Ακολούθησε η μετάβαση των επισήμων στην Πλατεία Ελευθερίας και η κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Ιερομάρτυρα Χρυσοστόμου, επισκόπου Σμύρνης.

Μεταξύ άλλων στεφάνια κατέθεσαν: ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Λευτέρης Αβραμάκης ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο διοικητής του 10ου Συντάγματος Πεζικού Χρήστος Σγουρομάλλης, ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο αστυνομικός διευθυντής Σερρών Δημήτρης Μικρός, ο αντιπύραρχος της Πυροσβεστικής Νικόλαος Παπαδόπουλος.

Το «παρών» έδωσαν επίσης η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινή Αραμπατζή, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλης Κατιρτζόγλου, ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Κώστας Δινάκης, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Πολιτισμού Σωτηρία Πάνου-Αναστασιάδου, η πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ Χρυσάνθη Παλάζη, κ.ά.