24 Μάιος 2020, 19:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Μάιος 2020, 20:18

Νάουσα: Φόρος τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

  • Νάουσα: Φόρος τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
    Εικόνα από την εκδήλωση μνήμης στο μνημείο της Γενοκτονίας, στο Δημοτικό Πάρκο Νάουσας

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Κυριακή 24 Μαΐου, οι εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας και την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας - Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως. Τηρώντας τα μέτρα προστασίας για τον νέο κορονοϊό, το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και ακολούθησε μνημόσυνο στη μνήμη των 353.000 νεκρών της Γενοκτονίας, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων.

Στη συνέχεια ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο της Γενοκτονίας, στο Δημοτικό Πάρκο Νάουσας, και ομιλία από την φοιτήτρια και υπεύθυνη του εργαστηρίου παράδοσης της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας Μαρία Δεμερτζίδου. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με κατάθεση στεφάνων και ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Παρευρέθηκαν ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλος, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, οι βουλευτές Ημαθίας κ.κ. Μπαρτζώκας, Τσαβδαρίδης και Καρασαρλίδου, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Καλαϊτζίδης, ο δήμαρχος Βέροιας κ. Βοργιαζίδης, ο δήμαρχος Ηρωικής Πόλεως Νάουσας κ. Καρανικόλας, ο στρατηγός της 1ης Μεραρχίας Πεζικού Βέροιας κ. Γούναρης, ο αστυνομικός διευθυντής Ημαθίας κ. Κούγκας, ο διοικητής της Β΄ Μοίρας Καταδρομών κ. Αναστασιάδης, ο εκπρόσωπος του ΔΙΠΥΝ Ημαθίας κ. Κουβακάς, εκπρόσωπος της ΕΑΑΣ Ημαθίας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Μουρτζίλας και Νεστορόπουλος.

Επίσης, έδωσαν το παρών οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Παπαδόπουλος, Αδαμίδης, Καραγιαννίδης, Τριανταφύλλου, Τζουβάρας και κα. Μπαλτατζίδου, ο τέως δήμαρχος κ. Κουτσογιάννης, η πρόεδρος της ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας κα. Μπατσαρά, ο πρόεδρος Κοινότητας Νάουσας κ. Χατζηστυλλής, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, οι πρώην πρόεδροι της Λέσχης κ.κ. Παπαδόπουλος, Ορδουλίδης και Τεληγιαννίδης Φίλης, εκπρόσωποι του Σωματείου «Παναγία Σουμελά», της Ευξείνου Λέσχης Ειρηνούπολης, του ΜΠΣ Νέας Νικομήδειας «Ο Αριστοτέλης», του Συλλόγου Ποντίων Μακροχωρίου, του Ομίλου «Η Αράπιτσα» και του Λυκείου Ελληνίδων Νάουσας.

  • Φωτογραφίες: Facebook / Δήμος Ηρωϊκής Πόλης Νάουσας.
  • Διαβάστε περισσότερα για τη Γενοκτονία των Ποντίων και συγκλονιστικές Μαρτυρίες στις σχετικές ενότητες του pontos-news.gr.
Εκδηλωσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ24
ΜΑΙΟΣ
2020
07:00
Από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας και την ΠΕ Ημαθίας.