24 Μάιος 2020, 14:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Μάιος 2020, 14:52

Παρενοχλήσεις από την Ελλάδα στο Αιγαίο βλέπει ο Ακάρ

  • Παρενοχλήσεις από την Ελλάδα στο Αιγαίο βλέπει ο Ακάρ
    (Φωτ.: Twitter / T.C. Millî Savunma Bakanlığı)

Παίρνοντας τη… σκυτάλη από τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου που προέβλεψε νέα μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών στα σύνορά με την Ελλάδα μόλις τελειώσει η κρίση με τον κορονοϊό, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας συνέχισε τις προκλητικές δηλώσεις.

Μιλώντας από τη φρεγάτα «Μπάρμπαρος» που βρίσκεται αγκυροβολημένη στην Αλεξανδρέττα στο πλαίσιο της ναυτικής άσκησης «Ασπίδα της Μεσογείου», ο Χουλουσί Ακάρ υποστήριξε: «Δεν είναι δυνατό να εξηγήσουμε τις παρενοχλήσεις στο Αιγαίο από την Ελλάδα, παρ’ όλες τις πρωτοβουλίες μας για σχέσεις καλής γειτονίας και παρά την υπομονή μας. Πρόκειται για πολύ σοβαρές προκλήσεις, για προβοκάτσια. Δεν είναι καθόλου προς όφελός τους».

Εξάλλου χθες σε μήνυμά του προς τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με την ευκαιρία της θρησκευτικής εορτής του Μπαϊραμιού που αρχίζει σήμερα, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ενώ από τη μία καταπολεμούμε την επιδημία του κορονοϊού, από την άλλη συνεχίζουμε με πείσμα και αποφασιστικότητα τον αγώνα μας ενάντια σε κάθε είδους απειλές και κινδύνους κατά της πατρίδας μας, της Γαλάζιας Πατρίδας μας, των αιθέρων μας, της γαλήνης και της ασφάλειας του έθνους μας».