24 Μάιος 2020, 11:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Μάιος 2020, 11:23

Νέο αιματηρό περιστατικό στη Μόρια σε 24 ώρες: Χαροπαλεύει 21χρονος Αφγανός

  • Νέο αιματηρό περιστατικό στη Μόρια σε 24 ώρες: Χαροπαλεύει 21χρονος Αφγανός
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παναγιώτης Μπαλάσκας)

Δύο αιματηρά περιστατικά σε λιγότερο από 24 ώρες στη Μόρια, στον καταυλισμό των αιτούντων άσυλο, φαίνεται ότι άνοιξαν για τα καλά τον ασκό του Αιόλου, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για «μάχες» επιβολής τόσο μέσα στο ΚΥΤ όσο και στον ελαιώνα, τη λεγόμενη «ζούγκλα» όπου διαμένουν σχεδόν 10.000 Αφγανοί.

Το απόγευμα της Παρασκευής μία 23χρονη Αφγανή εξέπνευσε μαχαιρωμένη από συνομήλικη ομοεθνή της, η οποία το έσκασε και αναζητείται.

Το απόγευμα του Σαββάτου 21χρονος, επίσης αφγανικής καταγωγής, τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια καβγά με μαχαίρια με 18χρονο ομοεθνή του που συνελήφθη. Ο νεαρός είναι διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Μυτιλήνης και η κατάστασή του θεωρείται κρίσιμη.

Από την αρχή της χρονιάς στον καταυλισμό της Μόριας έχουν δολοφονηθεί πέντε αιτούντες άσυλο, ενώ έχουν διακομισθεί στο νοσοκομείο πάνω από δέκα – όλοι τους έφεραν τραύματα από μαχαίρι. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα stonisi.gr, κάθε βράδυ υπάρχουν συγκρούσεις μεταξύ των εθνοτήτων Παστούν και Χαζάρα του Αφγανιστάν, αλλά και μεταξύ Αφγανών και Αφρικανών.

Επίσης, όπως καταγγέλλεται, στον καταυλισμό έχουν δημιουργηθεί ομάδες με ιεραρχία που έχουν αυτοανακηρυχθεί «αστυνομική δύναμη» και επιβάλλουν τους δικούς τους κανόνες, που αφορούν από το φαγητό και την πώληση προϊόντων, μέχρι την πρόσβαση στις ιατρικές υπηρεσίες και την ηλεκτροδότηση. Ακόμα, πουλούν προστασία και υπηρεσίες ασφαλούς διαβίωσης.