23 Μάιος 2020, 15:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Μάιος 2020, 15:27

Πάτρα: Εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων

  • Πάτρα: Εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων
    (Φωτ.: Facebook / Φάρος Ποντίων Πατρών)

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τιμά τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου με εκδήλωση μνήμης που θα τελεστεί αύριο, Κυριακή 24 Μαΐου 2020. Όπως σημειώνει η Περιφέρεια σε ανακοίνωσή της, το τελετουργικό θα γίνει με την αρμόζουσα σεμνότητα και επισημότητα. Θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων, στις 10:50 το πρωί, στο μνημείο που βρίσκεται στην πλατεία Ποντιακού Ελληνισμού στην Πάτρα (λεωφόρος Βενιζέλου και Ακρωτηρίου).

Ο Φάρος Ποντίων Πατρών ενημερώνει τα μέλη του ότι όποιος θελήσει να συμμετάσχει στην εκδήλωση μνήμης, θα πρέπει να τηρεί τα μέτρα προστασίας που έχουν ορίσει οι αρμόδιες αρχές για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει η Φιλαρμονική του Δήμου Πατρέων, ενώ η αυλαία του τελετουργικού θα πέσει με σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊου Covid-19, οι φετινές εκδηλώσεις θα διεξαχθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.