22 Μάιος 2020, 19:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Μάιος 2020, 20:57

Επίθεση με βιτριόλι: Δύσκολες ώρες για την 34χρονη που είναι «παντού καμένη»

  • Επίθεση με βιτριόλι: Ξανά στο χειρουργείο η 34χρονη
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Σε τρίωρη χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε η 34χρονη που το πρωί της Τετάρτης δέχθηκε επίθεση με καυστικό υγρό την ώρα που πήγαινε στη δουλειά της στην Καλλιθέα. Χειρουργοί, πλαστικοί χειρουργοί και οφθαλμίατροι στο «Θράσιο» προσπαθούν να διορθώσουν τις βλάβες στο σώμα της άτυχης γυναίκας, καθώς έχει καταστραφεί περίπου το 20%, κυρίως στην αριστερή πλευρά. Επίσης δίνουν μάχη για να σώσουν την όραση στο αριστερό μάτι.

Στο νέο χειρουργείο έγινε αφαίρεση του καμένου δέρματος στο πρόσωπο και η τοποθέτηση τεχνητού, ώστε στη συνέχεια να μπει δέρμα από την ίδια. 

Τα τραύματα είναι βαθιά και σοβαρά («είναι παντού καμένη» δήλωσε ο δικηγόρος της 34χρονης, Απόστολος Λύτρας), κυρίως στο πρόσωπο, στο λαιμό, στα χέρια και στο θώρακα. Στη νέα ολιγόλεπτη κατάθεση που έδωσε είπε στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας ότι κοίταξε για λίγα δευτερόλεπτα στα μάτια τη μαυροφορεμένη γυναίκα που της πέταξε το οξύ, η οποία εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά της ενώ ετοιμαζόταν να μπει στο ασανσέρ.

«Προσπαθώ να θυμηθώ εάν τη γνώριζα από κάπου. Φορούσε χειρουργική μάσκα και ήταν καλυμμένα έτσι τα χαρακτηριστικά του προσώπου της. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μου έκανε κακό», είπε. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως έχουν καταθέσει αρκετά πρόσωπα από το συγγενικό, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον της 34χρονης.

Η μαυροφορεμένη γυναίκα φέρεται να είχε στήσει ενέδρα δίπλα στις σκάλες που οδηγούν στο υπόγειο του κτηρίου. Αυτό κάνει τις Αρχές να εκτιμούν ότι είχε κάνει πρόβα την επίθεση, ήταν καλά προετοιμασμένη και γνώριζε πολύ καλά και τους χώρους αλλά και την ώρα που έφτανε στη δουλειά του το θύμα.