22 Μάιος 2020, 17:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Μάιος 2020, 16:57

Η ποντιακή μουσική «παντρεύεται» με την ηλεκτρονική σε ένα μήνυμα για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Θέλοντας να στείλει το δικό του μοναδικό μήνυμα για τα 101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, ο ποντιακής καταγωγής Dj Flikas (Νίκος Φλίκας) ένωσε τις δυνάμεις του με τον λυράρη και συνθέτη Μπάμπη Κεμανετζίδη και τον τραγουδιστή Γιώργο Ιωαννίδη. Το αποτέλεσμα είναι ένα πάντρεμα της ποντιακής και της ηλεκτρονικής μουσικής, το οποίο στοχεύει και σε ένα διαφορετικό ακροατήριο, πιο διεθνές.

Η «μαγιά» για το εγχείρημα είναι το παραδοσιακό «Έλα πουλί μ’ ασά μακρά».

«Ο Dj Flikas έκανε μια ανατρεπτική διασκευή του παραδοσιακού ποντιακού τραγουδιού και κατάφερε να το συνδυάσει με σύγχρονους μουσικούς ήχους», δήλωσε στο pontos-news.gr ο Μπάμπης Κεμανετζίδης. Το κομμάτι μάλιστα έγινε και βιντεοκλίπ με εικόνες από τη γενοκτονία, στο οποίο συμμετέχουν μέλη του ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Αυγής Θεσσαλονίκης.

«Το αποτέλεσμα εκπληκτικό και πρωτότυπο», σημείωσε ο Μπάμπης Κεμανετζίδης, ο οποίος παίζει λύρα. Τους στίχους τραγουδά ο Γιώργος Ιωαννίδης, τη σκηνοθεσία και το μοντάζ του βιντεοκλίπ υπογράφει ο Νίκος Φλίκας, ενώ οι πυρριχιστές που εμφανίζονται είναι οι: Γιάννης και Σταύρος Αναστασιάδης, Στράτος Μπίλης και Δημήτρης Ευθυμιάδης.