22 Μάιος 2020, 11:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Μάιος 2020, 11:32

Ασσύριος βουλευτής του HDP ζητά να διερευνηθεί η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

  • Ασσύριος βουλευτής του HDP ζητά να διερευνηθεί η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου
    Ο βουλευτής του HDP Τουμά Τσελίκ (φωτ.: anfenglish.com)

Ακόμα ένας βουλευτής της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης ορθώνει το ανάστημά του και ζητά να διερευνηθεί αυτό που χρόνια τώρα έχει αποδειχθεί με πλήθος τεκμηρίων: Η Οθωμανική Αυτοκρατορία, την περίοδο 1914-1923, διέπραξε Γενοκτονία σε βάρος Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων.

Ο λόγος για τον Ασσύριο βουλευτή της περιφέρειας Μάρντιν του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, Τουμά Τσελίκ.

«Ζητήσαμε να αρχίσει κοινοβουλευτική έρευνα για τις σφαγές σε βάρος των Ελλήνων που άρχισαν το 1914 και συνεχίστηκαν έως το 1923, όπως και για την κατάσχεση πολιτιστικών περιουσιακών στοιχείων και ιδιωτικών περιουσιών», γράφει σε ανάρτησή του στο Twitter.

Όπως σημειώνει στην επερώτησή του ο Τσελίκ «Προτείναμε την διεξαγωγή κοινοβουλευτικής έρευνας για την αντιμετώπιση της γενοκτονίας που πραγματοποιήθηκε κατά των χριστιανών το 1915. Οι πολιτικές που άρχισαν το 1914 με στόχο τους Αρμένιους και τους Ασσύριους και αργότερα τους Έλληνες και είχαν ως στόχο την εκκαθάριση της περιοχής από τους χριστιανούς, έγιναν αιτία να εκτοπιστούν πολλοί άνθρωποι. Αυτά που συνέβησαν στην περιοχή, επέφεραν συνέπειες που δεν είναι δυνατόν να αντισταθμιστούν».