21 Μάιος 2020, 23:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Μάιος 2020, 23:18

Ομογενείς τίμησαν τη 19η Μαΐου στη Στουτγάρδη της Γερμανίας (φωτο)

Φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου απέτισε ανήμερα της 19ης Μαΐου η ελληνική ομογένεια στο γερμανικό κρατίδιο της Βάδη-Βυρτεμβέργης, με εκδήλωση στο κέντρο της Στουτγάρδης στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος.

Την πρωτοβουλία της διοργάνωσης είχαν οι Ποντιακοί Σύλλογοι Βάδης- Βυρτεμβέργης «Δωδεκάπολις» και κεντρική ομιλήτρια ήταν γενική πρόξενος της Ελλάδας στη Στουτγάρδη Ελένη Λιανίδου. 

Ο πατέρας Βασίλειος Μελεκίδης που λειτουργεί στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Feurbach τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Μνημείου.


Ο Τούρκος αγωνιστής των πολιτικών δικαιωμάτων Αλί Ερτέμ καταθέτει στεφάνι  (φωτ.: Nikolaos Radis)

Μετά την ομιλία της γενικής προξένου, έγινε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ολοκαυτώματος. Στεφάνι κατέθεσε, μεταξύ άλλων, ο Τούρκος πρόεδρος του Συλλόγου «Ενάντια στη Γενοκτονία» Αλί Ερτέμ που έρχεται κάθε χρόνο από τη Φρανκφούρτη για να τιμήσει τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αλλά και ο επιχειρηματίας Αμανάτης Ταγκαλίδης που ενισχύει τις δράσεις των Ποντίων. Φέτος η εκδήλωση έγινε με τη λήψη των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού. Σημαντική ήταν η συμβολή της Ελένης Σιδηροπούλου και του δρ Ιωάννη Μωυσίδη που εκπροσώπησαν τους ποντιακούς συλλόγους. 

Gallery