21 Μάιος 2020, 17:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Μάιος 2020, 18:06

170 Έλληνες από τη Μόσχα επιστρέφουν με ειδική πτήση στην Αθήνα

  • 170 Έλληνες από τη Μόσχα επιστρέφουν με ειδική πτήση στην Αθήνα
    Εξωτερική άποψη του τερματικού σταθμού F του διεθνούς αεροδρομίου Σερεμετίεβο, στη Μόσχα (φωτ.: EPA / SERGEI CHIRIKOV)

Με ειδική πτήση της εταιρείας Aegean φθάνουν απόψε στην Ελλάδα, 170 Έλληνες που είχαν εγκλωβιστεί στη Ρωσία, λόγω του κλεισίματος των συνόρων που επιβλήθηκε μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού. Οι συμπατριώτες μας, σύμφωνα με την πρεσβεία της Ελλάδας στη Μόσχα, αναχώρησαν γύρω στις 16:15 ώρα Ελλάδας, από το αεροδρόμιο «Sheremetyevo» της ρωσικής πρωτεύουσας.

Οι 170 Έλληνες επιστρέφουν με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ την ευθύνη του συντονισμού είχε η πρεσβεία της Ελλάδος στη Ρωσία, σε συνεργασία με τα τρία γενικά προξενεία της Ελλάδος στη Μόσχα, στην Αγία Πετρούπολη και στο Νοβοροσίσκ.

Νωρίτερα, στο πλαίσιο της καλής φιλίας και συνεργασίας των δύο πλευρών, με το ίδιο αεροπλάνο, είχαν καταφθάσει στη Μόσχα 106 Ρώσοι που βρίσκονταν στην Ελλάδα. Με μήνυμά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα ευχαριστεί τις ελληνικές αρχές, την αεροπορική εταιρεία Αegean και το αεροδρόμιο της Αθήνας «για τη συμπαράσταση και την ανεκτίμητη συνδρομή στον επαναπατρισμό των 106 κατοίκων της Ρωσίας στην πατρίδα τους με ειδική πτήση».

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη πτήση απεγκλωβισμού είχε πραγματοποιηθεί στις 27 Απριλίου, και είχε μεταφέρει στην Ελλάδα 143 Έλληνες, ενώ από την Αθήνα είχαν μεταβεί στη Μόσχα 84 Ρώσοι.