22 Μάιος 2020, 10:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Μάιος 2020, 10:25

Σαλάτα σπαράγγια με αβοκάντο, μανιτάρια, και ντρέσινγκ με σουσάμι

  • Σαλάτα σπαράγγια με αβοκάντο, μανιτάρια, και ντρέσινγκ με σουσάμι
    (Φωτ.: gastronomos.gr / Γιώργος Δρακοπουλος)

Το λαχανικό της εποχής με τη βελούδινη γεύση, σε ένα πιάτο δημιουργικό.

ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. σπαράγγια, καθαρισμένα, κομμένα σε κομμάτια 3-4 εκ.
  • 1 μέτριο αβοκάντο, σε κύβους
  • 200 γρ. μανιτάρια λευκά, σκουπισμένα με μια νωπή πετσέτα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 150 γρ. πρασινάδες της αρεσκείας μας (ρόκα, μαρούλι, γαλλική, αντίδια, βαλεριάνα, κτλ)
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι (το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος)
  • ¼ μάτσο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό (τα φύλλα και τα τρυφερά κοτσάνια, ψιλοκομμένα)
  • αλάτι

για το ντρέσινγκ

  • 30 ml μηλόξιδο
  • 20 ml σόγια σος
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 30 ml χυμός λεμονιού
  • 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
  • 3 κ.σ. σουσάμι, καβουρδισμένο καλά σε τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία, για περίπου 3΄
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ρίχνουμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και χτυπάμε καλά μέχρι να πολτοποιηθούν.
  2. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα σπαράγγια για περίπου 3΄. Τα σουρώνουμε, τα βάζουμε σε σαλατιέρα και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.
  3. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 10΄, να αναμιχθούν τα αρώματα.
  4. Προσθέτουμε το αβοκάντο, τα μανιτάρια, τις πρασινάδες, το κρεμμυδάκι, τον κόλιανδρο, αλάτι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
  • Πηγή: gastronomos.gr / Νένα Ισμυρνόγλου.