21 Μάιος 2020, 09:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Μάιος 2020, 09:17

Επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα: Αναζητείται η γυναίκα με τα μαύρα

Στον οικογενειακό και φιλικό κύκλο της 34χρονης που το πρωί της Τετάρτης δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι έξω από το κτήριο που εργάζεται στην Καλλιθέα, εστιάζουν οι έρευνες της αστυνομίας για τη «γυναίκα με τα μαύρα και τη χειρουργική μάσκα». Το θύμα, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε ιδιωτική κλινική στο Νέο Φάληρο, το μόνο που μπόρεσε να πει στους αστυνομικούς είναι ότι είδε τη γυναίκα ξαφνικά, την ώρα που περίμενε το ασανσέρ.

«Δεν μπορώ να φανταστώ ποιο άτομο θα ήθελε να μου κάνει κακό», κατέθεσε.

Η 34χρονη, που δέχθηκε το καυστικό υγρό στο πρόσωπο, φέρεται να έχει χάσει την όραση στο αριστερό μάτι, ενώ φέρει εκτεταμένα εγκαύματα. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της χρειάστηκε να μεταφερθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Βίντεο από κάμερα κλειστού κυκλώματος που είδε το φως της δημοσιότητας τη δείχνει την άτυχη γυναίκα να παρκάρει το αυτοκίνητό της και στη συνέχεια να κατευθύνεται στη κτήριο που εργάζεται, στη λεωφόρο Θησέως, στο ύψος της Αγίας Ελεούσας. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η «γυναίκα με τα μαύρα» γνώριζε ποια ήταν και δεν την επέλεξε τυχαία, και ότι το κίνητρο της επίθεσης είναι προσωπικό.

Ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες είπε στον ΣΚΑΪ ότι αφού καλημέρισε την 34χρονη σε λιγότερο από ένα λεπτό την άκουσε να ουρλιάζει. Στη συνέχεια είδε το πρόσωπό της να γίνεται ροζ και το ρούχο που φορούσε να γεμίζει τρύπες.