20 Μάιος 2020, 22:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Μάιος 2020, 09:01

Βραδιά μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων από το Σύνδεσμο Φιλάθλων ΠΑΟΚ «Northerners»

  • Βραδιά μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων από το Σύνδεσμο Φιλάθλων ΠΑΟΚ «Northerners»
    (Φωτ.: Facebook / Northerners PAOK Fans)

Ο Σύνδεσμος Φιλάθλων ΠΑΟΚ «Northerners» διοργάνωσε ποντιακή βραδιά μνήμης για τη 19η Μαΐου, τη Δευτέρα 18 Μαΐου στο «Northerners Express House», ως ελάχιστο φόρο τιμής στις χιλιάδες ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους αλλά και στα εκατομμύρια που αναγκάστηκαν να ξεριζωθούν από τον τόπο τους.

Όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος στη σελίδα του στο facebook, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μέσα σε φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα.

Νωρίτερα, είχε τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των 353.000 ψυχών και ακολούθησαν μια επετειακή προβολή, ένα μουσικό ταξίδι στα Άγια Χώματα του Πόντου, με λύρα και τραγούδια από τις αλησμόνητες πατρίδες, αφηγήσεις ιστοριών όπως μεταφέρθηκαν «από πάππο, προς πάππο», καθώς μία συζήτηση με θέμα: «Πόντος - Η ευθύνη όλων μας γι’ αυτούς που θυσιάστηκαν».

Από τη βραδιά δεν έλειψε ο μπουφές με πικάντικες γεύσεις της ποντιακής κουζίνας και τσίπουρο Σαμψούντας. Ο Σύνδεσμος ζητά την κατανόηση των στελεχών και μελών που δεν συμπεριλήφθηκαν στη λίστα συμμετεχόντων, αφού λόγω Covid-19 τηρήθηκαν –κατά το δυνατό– τα μέτρα υγιεινής και αποστάσεων ασφαλείας. Κλείνοντας, οι «Northerners» υπογραμμίζουν ότι οι 353.000 ψυχές ζητούν διαρκή αγώνα για δικαίωση και παγκόσμια αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων.