20 Μάιος 2020, 17:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Μάιος 2020, 17:52

Οι Πόντιοι της Πετρούπολης τίμησαν τη 19η Μαΐου (φωτο)

  • Οι Πόντιοι της Πετρούπολης τίμησαν τη 19η Μαΐου (φωτο)
    Το ενημερωτικό περίπτερο που έστησε χθες ο Σύλλογος στην πλατεία της Πετρούπολης (φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Πετρούπολης & Ιλίου «Μανουήλ Κομνηνός»)

Τηρώντας όσο ήταν δυνατόν τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας και υγιεινής λόγω του κορονοϊού, ο Σύλλογος Ποντίων Πετρούπολης & Ιλίου «Μανουήλ Κομνηνός» τίμησε και φέτος τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Την Τρίτη 19 Μαΐου, ανήμερα της επετείου για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού «έστησε» θεματικό περίπτερο στην πλατεία «Ηρώ» Πετρούπολης με έκθεση φωτογραφίας και βιβλίου, διανομή έντυπου υλικού και προβολή οπτικοακουστικού υλικού.  

Το απόγευμα τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση όλων αυτών που σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους την περίοδο 1916-1923.

Όσοι παρευρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά όλη τη διαδικασία ετοιμασίας και στολισμού του δίσκου των κολλύβων, τον οποίον επιμελήθηκαν τα μέλη του συλλόγου Γιώργος και Γεωργία Κουλαξουζίδη.

Τον ΣΠΟΣ Νοτίου Ελλάδος & Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος εκπροσώπησε η γραμματέας Αναστασία Σαχασανίδου. Το παρών έδωσαν επίσης ο δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος-Γαβριήλ Βλάχος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

  • Όλες οι φωτογραφίες παραχωρήθηκαν από το Σύλλογο για τις ανάγκες του άρθρου.