20 Μάιος 2020, 13:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Μάιος 2020, 14:00

Με ποντιακές λύρες το «ευχαριστώ» των «Ακριτών» Σταυρούπολης στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ (βίντεο)

Όμορφες στιγμές γεμάτες μουσική από τον Πόντο και την Μικρά Ασία έζησαν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, ένα από τα νοσοκομείο αναφοράς της Ελλάδας για τον νέο κορονοϊό SARS-CoV-2. Το «ευχαριστώ» σε γιατρούς, νοσηλευτές και όλο το προσωπικό του ΑΧΕΠΑ είπε ο Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου». 

Το Μουσικό Εργαστήρι του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ποντίων ΑΧΕΠΑ «Πεδάνιος Διοσκουρίδης» και το Σωματείο Εργαζομένων ΑΧΕΠΑ παρουσίασε ορχηστρικά μουσικά θέματα.

Μαθητές του μουσικού εργαστηριού με 15 παραδοσιακά μουσικά όργανα και ο δάσκαλός τους λυράρης Γιώργος Πουλαντσακλής εντυπωσίασαν όλους και απέσπασαν το πιο θερμό χειροκρότημα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων ΑΧΕΠΑ «Πεδάνιος Διοσκουρίδης» Βασίλης Αναστασιαδης ευχαρίστησε τον Σύλλογο Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου» για την όμορφη εκδήλωση, που δεν ήταν ενταγμένη στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αλλά ήταν μια εκδήλωση ευγνωμοσύνης για όλο το προσωπικό του νοσοκομείου που μάχεται κατά του κορονοϊού.

«Είναι το ευχαριστώ της Θεσσαλονίκης στο νοσοκομείο», είπε.

  • Το οπτικοακουστικό υλικό είναι από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης ThessToday.gr, Voria.gr, GR.times.