20 Μάιος 2020, 09:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Μάιος 2020, 08:17

Διάγγελμα Μητσοτάκη το απόγευμα για οικονομία και τουρισμό

  • Η ομιλία Μητσοτάκη στην 75η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (βίντεο)
    (Φωτ. αρχείου: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Ένα ακόμα διάγγελμα που αφορά τα μέτρα της κυβέρνησης για την υγειονομική κρίση με τον κορονοϊό αναμένεται σήμερα το απόγευμα από το Μέγαρο Μαξίμου. Στο τηλεοπτικό του μήνυμα που θα μεταδοθεί στις 18:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να περιγράψει το σχέδιο για την εργασία, την οικονομία και τον τουρισμό.

Μετά το διάγγελμα οι αρμόδιοι υπουργοί θα εξειδικεύσουν το πρόγραμμα για κάθε τομέα της οικονομίας.

Παρότι λίγα έχουν γίνει γνωστά για τα μέτρα που πρόκειται να ανακοινωθούν, αυτά αναμένεται να είναι διπλής κατεύθυνσης, αφενός με στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας και αφετέρου για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των θέσεων εργασίας. «Θα είναι συνολικό πακέτο που θα εκτείνεται σε μεγάλο χρονικό διάστημα, για να νιώσουν ασφαλείς οι επιχειρηματίες» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι το πακέτο στήριξης θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μειώσεις του ΦΠΑ σε ορισμένους κλάδους. Η εισήγηση είναι θετική για μείωση του φόρου στην εστίαση από το  24% στο 13%, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο για το φόρο στις μεταφορές και στη διαμονή.

Σε ό,τι αφορά στον τουρισμό, χθες ο Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στη Βουλή έκανε λόγο για ένα ξεκάθαρο και συνεκτικό σχέδιο – όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, τα σύνορα θα ανοίξουν την 1η Ιουλίου και τα ταξίδια θα γίνονται με πρωτόκολλο.