19 Μάιος 2020, 22:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Μάιος 2020, 23:34

Άρνισσα: Βεβήλωσαν το χώρο μπροστά από το μνημείο για τη Γενοκτονία των Ποντίων

  • Άρνισσα: Βεβήλωσαν το χώρο μπροστά από το μνημείο για τη Γενοκτονία των Ποντίων
    (Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων και Μικρασιατών Άρνισσας)

Μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκαν το πρωί της 19ης Μαΐου οι κάτοικοι της Άρνισσας: άγνωστοι βεβήλωσαν το χώρο μπροστά από το μνημείο που έχει στηθεί στην κωμόπολη της Πέλλας για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων. «Κεμάλ, Χίτλερ, Μουσολίνι, Μεταξάς = Φασίστες εθνικιστές. Όχι στους φασίστες» έγραψαν με κόκκινη μπογιά.

Οι άγνωστοι επέλεξαν να εκφράσουν τις… απόψεις τους την ημέρα που τιμάται η μνήμη των 353.000 νεκρών της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Ανακοίνωση για εξέδωσε ο Σύλλογος Ποντίων και Μικρασιατών Άρνισσας «Αργοναύται», ο οποίος τονίζει ότι με αυτή την κίνηση προσβάλλεται η μνήμη των δολοφονημένων από την Τουρκία Ελλήνων. «Επειδή τα μνημεία αποτελούν υπενθύμιση του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής ιστορίας –και μάλιστα, ενός τραγικού μέρους της, όπως η Γενοκτονία–, ο βανδαλισμός αποκτά μεγαλύτερες και ευρύτερες διαστάσεις», σημειώνεται.

Αυτό που ζητείται από τις αρμόδιες Αρχές είναι να αναζητήσουν τους υπεύθυνους, ενώ στην ανακοίνωση εκφράζεται η ευχή ο βανδαλισμός του μνημείου να μην σχετίζεται με τα σχέδια που δρομολογούνται για την εγκατάσταση στην περιοχή προσφύγων και μεταναστών.

«Είναι η δεύτερη φορά που το συγκεκριμένο μνημείο γίνεται στόχος βανδάλων», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, ο οποίος σημείωσε ότι ο δήμος βοήθησε τα μέλη του Συλλόγου Ποντίων να καθαρίσουν το χώρο.