19 Μάιος 2020, 21:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Μάιος 2020, 21:31

ΑΕΚτζήδες σήκωσαν πανό για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στο Σύνταγμα (φωτο)

  • ΑΕΚτζήδες σήκωσαν πανό για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στο Σύνταγμα (φωτο)
    (Φωτ.: InTime)

Με την επιθυμία να τιμήσουν τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στις αρχές του 20ού αιώνα, από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, ΑΕΚτζήδες πήγαν σήμερα στο Σύνταγμα την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η κεντρική εκδήλωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, κατέθεσαν στεφάνι εκτός προγράμματος και για λίγα λεπτά σήκωσαν πανό με τη γνωστή ρήση «Η Ρωμανία κι αν επέρασεν, ανθεί και φέρει κι’άλλο».

Οι φίλοι της ΑΕΚ, που πληροφορίες αναφέρουν πως είναι μέλη της Original 21, είχαν φθάσει νωρίτερα στο Σύνταγμα με περίπου πενήντα μηχανές.

Στη συνέχεια έφυγαν με κατεύθυνση τη Νέα Φιλαδέλφεια και το εργοτάξιο του νέου γηπέδου της ομάδας.


(Φωτ.: InTime)

Χθες, ο Σύνδεσμος των Οργανωμένων Οπαδών είχε αναρτήσει το εξής μήνυμα με αφορμή τη σημερινή Ημέρα Μνήμης των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου:

«Και ξανά ξανά...
Θα θυμόμαστε για να θυμίζουμε. Και την 19η Μαΐου και τη 14η Σεπτεμβρίου και την 29η Μαΐου. Όλες τις ημερομηνίες που εκπροσωπεί η ΑΕΚ. Η σπουδαιότερη προσφυγική ομάδα. Ομάδα που ιδρύθηκε πριν καλά-καλά βάλουν οι πρόσφυγες κεραμίδια στις παράγκες τους. Σαν σήμερα, ένα μεγάλο κομμάτι του Μικρασιατικού ελληνισμού, αυτό του Πόντου υπέστη πρώτο τη Γενοκτονία από τους Κεμαλικούς και τους Γερμανούς συνεργάτες τους. Στον Πόντο είχαμε 7 βουλευτές αφού το οθωμανικό κράτος μας επέτρεπε ανά εκατό χιλιάδες ελληνικού πληθυσμού να έχουμε έναν Έλληνα βουλευτή. Ήμασταν λοιπόν πάνω από 700.000 λαού. Οι 350.000 περίπου σφαγιάστηκαν. Δεν μιλάμε για Γενοκτονία, αλλά για αφανισμό!

»Και όπως πάντα έτσι και φέτος, ως ORIGINAL 21, ως κάτι το διαφορετικό μέσα στο παγκόσμιο οπαδικό κίνημα, φωνάζουμε “ΟΧΙ άλλες Γενοκτονίες” και καμιά σιωπή στα εγκλήματα. Θυμίζουμε για να καταδικάζουμε. Για να δείξουμε στις νέες γενιές ότι όταν δεν καταδικάζεις τα εγκλήματα κατά των λαών είσαι υπεύθυνος για όλα τα επόμενα.

»Εν αναμονή του Μουσείου μας που δυστυχώς καμία προσφυγική ομάδα δεν είχε το φιλότιμο να δημιουργήσει, περιμένουμε τη Μνημοσύνη ως μούσα να μείνει για πάντα εκεί. Στην προσφυγική Νέα Φιλαδέλφεια. Στο γήπεδο μας που πάντα ήταν το σημείο αναφοράς των περισσοτέρων προσφύγων.
Καμίαν 'κί θα ανασπάλλουμε.»

Εκδηλωσεις