20 Μάιος 2020, 21:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Μάιος 2020, 21:32

Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας: Οι εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων

  • Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας: Οι εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων
    (Πηγή: Facebook / Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας)

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας - Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης» και η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας ανακοίνωσαν αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιήσουν την Κυριακή 24 Μαΐου 2020 για να τιμήσουν την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Συγκεκριμένα, στις 7 το πρωί της Κυριακής (24/5), θα τελεστεί αρχιερατική Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο για τα θύματα της Γενοκτονίας με τη χοροστασία του μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Νάουσας.

Λίγη ώρα αργότερα, στις 11:15 π.μ., στην κεντρική πύλη του δημοτικού πάρκου θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Γενοκτονίας. Θα ακολουθήσει ομιλία από την Μαρία Δεμερτζίδου, φοιτήτρια και υπεύθυνη του εργαστηρίου παράδοσης της ΕΛΠΝ και κατάθεση στεφάνων. Η εκδήλωση θα κλείσει με τον εθνικό ύμνο.

Οι εκδηλώσεις –όπως διευκρινίζει η ΕΛΠΝ– θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένη φυσική παρουσία και τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας για την αποφυγή διασποράς της νόσου Covid-19.