9 Μάιος 2014, 10:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:16

Η ΠΟΕ για τις εκλογές 2014 και την προβολή του Ποντιακού Ελλήνισμου

  • Το νέο Δ.Σ. ΣΠΟΣ Δυτικής Μακεδονίας & Ηπείρου και η έκπληξη!

Η ΠΟΕ για τις εκλογές 2014 και την προβολή του Ποντιακού Ελλήνισμου.

-Στα πλαίσια του συντονιστικού ρόλου της, η διοίκηση της Π.Ο.Ε κρίνει σκόπιμο στις παραμονές των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών καθώς και των Ευρωεκλογών να επισημάνει την σκοπιμότητά τους, υπό το πρίσμα και των συμφερόντων των μεγάλων θεμάτων που αφορούν τον ποντιακό ελληνισμό.

-Ενδεικτικά αναφέρουμε την προβολή της ιστορίας του Ποντιακού Ελληνισμού, την Γενοκτονία, την Διεθνή Αναγνώριση της και το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, το κοινωνικό  θέμα των συντάξεων των υπερηλίκων νεοπροσφύγων της ανταλλάξιμης περιουσίας καθώς και το φορολογικό των πολιτιστικών σωματείων.

-Πιστεύουμε ότι ένα κύριο κριτήριο για την διάθεση της ψήφου του οργανωμένου ποντιακού κόσμου πρέπει να αποτελεί η εμφανής και ξεκάθαρη θέση των υποψηφίων των διαφόρων κομμάτων και συνδυασμών στις επικείμενες εκλογές. 

-Πρέπει να γίνει σαφές ότι στην Δημοκρατία αυτή είναι η κύρια δύναμη διεκδίκησης των πολιτών να στείλει στο κέντρο λήψης των αποφάσεων τους άριστους, που ενστερνίζονται και θα υποστηρίξουν τα δίκαια αιτήματά τους.

- Είναι γεγονός στις μικρές κοινωνίες οι πολίτες γνωρίζονται μεταξύ τους, αλλά και στις περιπτώσεις που αυτό δεν συμβαίνει, πρέπει οι υποψήφιοι μαζί με το βιογραφικό τους να προκληθούν να κάνουν σαφείς τις θέσεις και τις απόψεις τους επάνω στα κύρια και ζωτικά ζητήματα και προβλήματα που αφορούν τον ποντιακό ελληνισμό .

Παρακαλούμε τις περιφερειακές διοικήσεις να ζητήσουν από τους διάφορους υποψηφίους να κάνουν σαφείς τις θέσεις τους στα θέματα που προαναφέραμε, ώστε να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι συμπολίτες μας στην διάθεση της ψήφου τους.
 
Με ξεχωριστή εκτίμηση και αγάπη

Ο Πρόεδρος                                                                             
Επαμεινώνδας Φαχαντίδης                                                              
                                             
Ο Γενικός Γραμματέας
Χρήστος-Δημήτριος Τοπαλίδης