18 Μάιος 2020, 18:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Μάιος 2020, 18:08

Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ το άνοιγμα της Ακρόπολης μετά από δύο μήνες

  • Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ το άνοιγμα της Ακρόπολης μετά από δύο μήνες
    Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου με την Λίνα Μενδώνη στην Ακρόπολη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γραφείο Τύπου Προεδρία της Δημοκρατίας / Θοδωρής Μανωλόπουλος)

Το Reuters, το Associated Press, το ABC, η RAI και άλλα κορυφαία ειδησεογραφικά δίκτυα του πλανήτη ανέδειξαν στη σημερινή θεματογραφία τους την επαναλειτουργία του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης. Η Ακρόπολη άνοιξε και πάλι τις πύλες της για το κοινό. Ήδη αρκετοί τουρίστες και επισκέπτες ανέβηκαν στον Ιερό Βράχο κατά την πρώτη μέρα μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων στους αρχαιολογικούς χώρους για τον κορονοϊό.

Ανάμεσά τους ήταν και η πρώτη πολίτης της χώρας. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε σήμερα την Ακρόπολη, συνοδευόμενη από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο, η κυρία Σακελλαροπούλου, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Σήμερα, είναι η παγκόσμια Ημέρα Μουσείων και μετά από καιρό, ανοίγουν πάλι για το κοινό οι αρχαιολογικοί μας χώροι. Είναι μια σύμπτωση σχεδόν συμβολική: Από τη μία ο "ψηφιακός" εορτασμός της ημέρας, όπως τον αποφάσισε το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων προσαρμοζόμενο στις εξαιρετικές συνθήκες που βιώνουμε όλοι και από την άλλη η ελεύθερη περιήγηση στους ανοικτούς και επισκέψιμους τόπους, που σφράγισε η ιστορία και η τέχνη των προγόνων μας».

Η ΠτΔ υπογράμμισε ότι το κάλλος και η αρμονία του μνημείου έχουν εμπνεύσει και θα συνεχίζουν εσαεί να εμπνέουν ολόκληρο τον κόσμο. «Τα μάρμαρα έλαμπαν στον ήλιο, όπως στον στίχο του Γιώργου Σεφέρη. Και με τη φροντίδα στα μοναδικά πολιτιστικά μας μνημεία, με την αγάπη και την αναγνώριση στη διαιώνια αξία τους –και την αυστηρή, βέβαια, τήρηση των υγειονομικών μέτρων– θα σηκωθούμε όλοι μαζί λίγο ψηλότερα», κατέληξε στη δήλωσή της.