17 Μάιος 2020, 19:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Μάιος 2020, 19:40

Πώς θα λειτουργήσουν τα εμπορικά κέντρα – Απελευθερώνονται και υπηρεσίες

  • Πώς θα λειτουργήσουν τα εμπορικά κέντρα – Απελευθερώνονται και υπηρεσίες
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παναγιώτης Στόλης)

Στην τρίτη φάση άρσης των περιοριστικών μέτρων μπαίνει από τη Δευτέρα 18 Μαΐου η ελληνική οικονομία, με το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων, των εκπτωτικών χωριών και καταστημάτων, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής ο Νίκος Παπαθανάσης. Επίσης, θα αρχίσουν πάλι να παρέχονται διαιτολογικές υπηρεσίες, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, στολισμού εκκλησιών και αιθουσών, και υπηρεσίες σχετίζονται με την εκπαίδευση κατοικίδιων ζώων συντροφιάς.

Από τη Δευτέρα ανοίγουν και πάλι οι βοτανικοί και ζωολογικοί κήποι και οι φυσικοί βιότοποι.

Για τα εμπορικά ισχύουν περιορισμοί στον αριθμό των πελατών που μπορούν να εξυπηρετούνται ταυτόχρονα, παραμένει το μέτρο της απόστασης και η ώρα έναρξης λειτουργίας μετατίθεται στις 10:00. Εντός των καταστημάτων είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από προσωπικό και πελάτες, αλλά στους κοινόχρηστους χώρους είναι προαιρετική.

Και για όσες επιχειρήσεις προσφέρουν υπηρεσίες υγιεινής και φροντίδας σώματος ισχύει το μέτρο της περιορισμένης παρουσίας πελατών, οι οποίοι θα πρέπει να γίνονται δεκτοί μόνο με ραντεβού. Το ωράριο λειτουργίας διευρύνεται, από τις 7 το πρωί.

Τέλος, για τα ζωολογικά πάρκα και τους βοτανικούς κήπους ισχύει η ελάχιστη απόσταση 2 μέτρων, υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μη ιατρικής μάσκας προστασίας και δεν επιτρέπονται οι παραστάσεις.