17 Μάιος 2020, 09:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Μάιος 2020, 09:20

Το βιβλίο «Πόντος: Άνεμος Ευδαιμονίας – Θύελλα οδύνης», μία συγκλονιστική μαρτυρία για τη Γενοκτονία, σήμερα με το «Πρώτο Θέμα»

  • Το βιβλίο «Πόντος: Άνεμος Ευδαιμονίας – Θύελλα οδύνης», μία συγκλονιστική μαρτυρία για τη Γενοκτονία, σήμερα με το «Πρώτο Θέμα»

Άγνωστες πτυχές του εγκλήματος της Γενοκτονίας που βίωσε ο ελληνισμός του μαρτυρικού Πόντου, αποκαλύπτονται μέσα από τις σελίδες του βιβλίου Πόντος: Άνεμος ευδαιμονίας – Θύελλα οδύνης της Αντιγόνης Καμπέρου.

Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο, μια αποτύπωση στο χαρτί των δεινών που υπέστησαν πρόγονοι της συγγραφέως κατά την περίοδο της Γενοκτονίας. Στις σελίδες του ξετυλίγεται η αληθινή ιστορία του Γιώργου Θαλασσινού και της Αντιγόνης Τουζτσόγλου, ενός ζευγαριού Ελλήνων του Πόντου, από το Κατήκιοϊ, ένα ελληνόφωνο προάστιο της Σαμψούντας, και από το ελληνικό τουρκόφωνο χωριό Χατζήκιοϊ της Μερζιφούντας. 

Το ξεχωριστό αυτό βιβλίο προσφέρεται σήμερα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, με αφορμή τη 19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Το βιβλίο Πόντος: Άνεμος ευδαιμονίας – Θύελλα οδύνης (από τις εκδόσεις «Ινφογνώμων») αποτελεί μια πολύτιμη συμβολή στον αγώνα που γίνεται για τη διεθνοποίηση του ζητήματος της Γενοκτονίας και την αναγνώριση από την πλευρά της Τουρκίας, και φυσικά για την ενημέρωση του ελληνικού λαού.