17 Μάιος 2020, 08:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Μάιος 2020, 07:58

Καύσωνας και σήμερα με αφρικανική σκόνη

  • Καύσωνας και σήμερα με αφρικανική σκόνη
    (Φωτ.: pixabay.com / OrnaW)

Αραιές νεφώσεις αναμένονται σήμερα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας παρόλο που ο καιρός θα είναι ξανά καλοκαιρινός. Αυξημένη θα είναι η συγκέντρωση σκόνης ενώ οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό:

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα είναι από 20 έως 38 και τοπικά 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αραιές νεφώσεις αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και μόνο στα ανατολικά το πρωί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 35 και τοπικά στη Μακεδονία έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 17 έως 38 και τοπικά 39 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη και στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα είναι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα είναι από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη η μέγιστη τοπικά 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα είναι από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.