15 Μάιος 2020, 21:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Μάιος 2020, 09:16

Γεωργιάδης: Ανοίγουν από Δευτέρα 18 Μαΐου τα εμπορικά κέντρα

  • Γεωργιάδης: Ανοίγουν από Δευτέρα 18 Μαΐου τα εμπορικά κέντρα
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Αρβανιτίδης)

Επαναλειτουργούν από τη Δευτέρα 18 Μαΐου τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, τα ινστιτούτα αισθητικής και διαιτολογίας, τα ζωολογικά πάρκα και οι βοτανικοί κήποι, όπως ανακοίνωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έκρινε ότι η επιδημιολογική πορεία του κορονοϊού επιτρέπει το άνοιγμα τους. 

Ο υπουργός δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας, αρκεί –όπως πρόσθεσε– οι πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

«Η επιστροφή στην κανονικότητα γίνεται με μεγαλύτερη ταχύτητα», υπογράμμισε. Αναφορικά με την επανεκκίνηση της οικονομίας και του τουρισμού, τόνισε: «Όσο γρηγορότερα περάσουμε στο άνοιγμα της οικονομίας και όσο γρηγορότερα διαφημίσουμε στον υπόλοιπο κόσμο ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να ξεκινήσει την τουριστική της περίοδο τόσο μικρότερο θα είναι το οικονομικό αποτύπωμα της πανδημίας στην οικονομία μας. Είμαι αισιόδοξος. Πάμε καλά. Αν τηρήσουμε την ίδια στάση πειθαρχίας και προστασίας όλοι μας, θα πάμε ακόμα καλύτερα. Όλοι μαζί κερδίζουμε αυτή τη μάχη και όλοι μαζί θα κερδίσουμε τη μάχη της οικονομίας».

  • Πηγή: ert.gr