15 Μάιος 2020, 15:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Μάιος 2020, 16:00

Ομόφωνα ένοχοι οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία και το βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη

  • Ομόφωνα ένοχοι οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία και το βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Τσιρώνης)

Την ενοχή των δύο κατηγορουμένων στην υπόθεση της δολοφονίας και του βιασμού της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη αποφάσισε σήμερα ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, γεγονός που θα μπορούσε να σημαίνει ότι θα τους επιβληθεί η ποινή της ισόβιας κάθειρξης, εάν δεν τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά. «Το δικαστήριο σας κηρύσσει ενόχους ομόφωνα ως κατηγορείστε για ομαδικό βιασμό και ανθρωποκτονία εκ προθέσεως από κοινού», είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου. Η ετυμηγορία του δικαστηρίου έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από ορισμένα μέλη του ακροατηρίου.

Οι δύο κατηγορούμενοι Μανώλης Κούκουρας και Αλέξανδρος Λουτσάι άκουσαν αμίλητοι την απόφαση του δικαστηρίου.

Την ανακοίνωση της απόφασης ακολούθησε το αίτημα της υπεράσπισης του 23χρονου Ροδίτη να του αναγνωριστεί ως ελαφρυντικό η μετεφηβική ηλικία. Το γεγονός εξόργισε τη μητέρα του θύματος, ιδιαίτερα όταν άκουσε τον συνήγορο του κατηγορούμενου να εύχεται να ζούσε η Ελένη. Η γυναίκα άρχισε να κλαίει και να φωνάζει πως το παιδί της «δεν γυρνάει πίσω». Ποιο ελαφρυντικό, είπε, «17 χρονών ανεβάζουν κυβερνήσεις, το κοπρόσκυλο βίασε και σκότωσε το παιδί μου», φώναξε η μητέρα της Ελένης και αποχώρησε από την αίθουσα φωνάζοντας και με το ακροατήριο να τη χειροκροτεί. Βγαίνοντας από την αίθουσα του δικαστηρίου, η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη οδηγήθηκε σε χώρο του Εφετείου που λειτουργεί ως ιατρείο καθώς ένιωσε αδιαθεσία.

Έξω από την δικαστική αίθουσα πολλοί συγκεντρωμένοι, μέλη οργανώσεων κ.ά, με πανό και αφίσες φωνάζουν συνθήματα ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία των δύο κατηγορουμένων.

Νωρίτερα η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος με αφορμή τις αντιδράσεις της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για τα όσα είπε η εισαγγελέας της έδρας στην δίκη Τοπαλούδη, με σημερινή ανακοίνωσή της «εκφράζει για πολλοστή φορά την ανησυχία της για παρεμβάσεις και δημόσια σχόλια που λαμβάνουν χώρα σε εν εξελίξει δίκες». Σύμφωνα με την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος τα σχόλια αυτά είναι «απαξιωτικά για τους παράγοντες της δίκης, με τελική κατάληξη την υπονόμευση του κύρους της Δικαιοσύνης».