15 Μάιος 2020, 14:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Μάιος 2020, 14:29

Κώστας Μπακογιάννης για το συνωστισμό στην πλατεία Ομονοίας: Κάναμε ένα μεγάλο λάθος (βίντεο)

  • Κώστας Μπακογιάννης για το συνωστισμό στην πλατεία Ομονοίας: Κάναμε ένα μεγάλο λάθος (βίντεο)
    Ο δήμαρχος Αθηναίων μπροστά από το συντριβάνι της ανακατασκευασμένης πλατείας Ομονοίας, χθες, κατά τη διάρκεια τελετής για την παράδοσή της στους πολίτες και τη φωταγώγηση του νέου συντριβανιού από το Δήμο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Τσιρώνης)

Στις δικαιολογημένες αντιδράσεις πολιτών και κομμάτων για το συνωστισμό που προκλήθηκε χθες κατά το άνοιγμα της πλατείας Ομονοίας και τη φωταγώγηση του συντριβανιού στην Αθήνα, απάντησε ζητώντας συγγνώμη ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

«Τα άκουσα κανονικά. Και όταν τα ακούς, δεν κρύβεσαι, συζητάς και παραδέχεσαι το λάθος», είπε ο Κώστας Μπακογιάννης, σε βίντεο που ανάρτησε σήμερα στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκε για τη μεγάλη προσέλευση κόσμου στην πλατεία, παραδέχθηκε πως «κάναμε ένα μεγάλο λάθος, γιατί δεν προβλέψαμε ότι όταν ανοίγει η πλατεία Ομονοίας είναι λογικό να μαζευτεί αυθόρμητα πολύς κόσμος». 

Το βίντεο γυρίστηκε στην πλατεία Ομονοίας, διευκρινίζοντας, παράλληλα, ότι χθες από πλευράς του Δήμου «δεν έγιναν εγκαίνια, φιέστα ή ομιλίες», ενώ και ο ίδιος πήγε «για λίγα λεπτά». Όσον αφορά για την αστυνόμευση της πλατείας, τόνισε πως η Δημοτική Αστυνομία έκανε τη δουλειά της και «ζητούσε από τον κόσμο να κρατά τις αποστάσεις».