14 Μάιος 2020, 18:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Μάιος 2020, 17:58

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Πότε θα αρχίσουν τα δρομολόγια Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα

 • ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Πότε θα αρχίσουν τα δρομολόγια Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα
  Εσωτερικό αμαξοστοιχίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Αθήνα, την 1η Απριλίου 2020 (φωτ.: pontos-news.gr / Πόπη Παπαγεωργίου)

Την επανέναρξη λειτουργίας των δρομολογίων της στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα, ανακοίνωσε σήμερα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ. Τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 18 Μαΐου, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις των πολιτών εντός της ηπειρωτικής Ελλάδας. Ειδικότερα θα κυκλοφορούν οι αμαξοστοιχίες:

 1. IC 50, IC 52, IC56 και IC 58, από την Αθήνα με προορισμό την Θεσσαλονίκη
 2. IC 51, IC 53, IC 57 και IC 59, από την Θεσσαλονίκη με προορισμό την Αθήνα.

Oι επιβάτες, οι οποίοι επιθυμούν να πραγματοποιήσουν ταξίδι με επιστροφή εντός της ίδιας ημέρας, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τα πρώτα πρωινά, express δρομολόγια IC 50 & 51, από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, να μεταβούν γρήγορα και με ασφάλεια στο κέντρο της πόλης και να επιστρέψουν με τις απογευματινές αμαξοστοιχίες IC 58 & 59, αντίστοιχα.

Παράλληλα, επανακυκλοφορούν οι αμαξοστοιχίες 81, 83, 84 και 86 στη διαδρομή Θεσσαλονίκη-Φλώρινα και αντίστροφα, καθώς και τα τοπικά δρομολόγια στη γραμμή Λάρισα-Βόλος-Λάρισα.

Η εταιρεία ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι «οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ πληρούν όλες τις προϋποθέσεις προστασίας για την υγεία και την ασφάλειά τους, καθώς και για την υγεία και την ασφάλεια του προσωπικού μας». Συγκεκριμένα:

 • Το προσωπικό χρησιμοποιεί τον απαραίτητο εξοπλισμό.
 • Υπάρχουν σημεία με αντισηπτικό σε κάθε βαγόνι όλων των αμαξοστοιχιών.
 • Υπάρχει συνεχής εισροή φρέσκου αέρα σε όλες τις αμαξοστοιχίες.
 • Γίνεται διαρκής αλλαγή φίλτρων αέρος σε όλες τις αμαξοστοιχίες.
 • Γίνεται καθημερινή απολύμανση όλων των αμαξοστοιχιών.
 • Υπάρχει έλεγχος στις επιβιβάσεις.
 • Όλα τα εισιτήρια εκδίδονται ηλεκτρονικά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια το επιβατικό κοινό μπορεί να καλεί στον αριθμό 14511 ή να επισκεφθεί την ιστοσελίδα www.trainose.gr.