14 Μάιος 2020, 12:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Μάιος 2020, 12:36

Πέθανε ο πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου Ανδρέας Μαυρομάτης (φωτο)

  • Πέθανε η αρχαιολόγος Πέπη Λαζαρίδου
    (Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Θλίψη έχει προκαλέσει στην ομογενειακή κοινότητα της Αιγύπτου, η απώλεια του προέδρου της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου Αντρέα Μαυρομάτη, που πέθανε σήμερα τα ξημερώματα από επιπλοκές του κορονοϊού. Ο Ανδρέας Μαυρομάτης νοσηλευόταν από τις 9 Μαΐου σε ιδιωτικό νοσοκομείο όπου προσήλθε αφού ήταν αρκετές μέρες άρρωστος. Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην Αίγυπτο, Νίκος Κάτσικας, ο πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου βγήκε από το νοσοκομείο μόλις ένιωσε καλύτερα αλλά «πολύ γρήγορα η κατάστασή του επιδεινώθηκε και εισήχθη και πάλι στο νοσοκομείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα στις 4 τα ξημερώματα».

Ήταν 66 ετών και είχε γεννηθεί στο Κάιρο. Καταγόταν από την ευρύτερη περιοχή της Λάρνακας και υπήρξε επιτυχημένος Αιγυπτιώτης επιχειρηματίας.

Με δήλωσή του, ο επίτροπος της Κυπριακής Προεδρίας, αρμόδιος για τους Αποδήμους Φώτης Φωτίου, μετέφερε θερμά συλλυπητήρια του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, εξαίροντας το μεγάλο έργο που αφήνει πίσω του στην Κυπριακή Αδελφότητα Καΐρου ο Αντρέας Μαυρομάτης. Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε και ο πρέσβης της Κύπρου στην Αίγυπτο Όμηρος Μαυρομάτης.


Ο Ανδρέας Μαυρομάτης ήταν παντρεμένος και είχε τρεις γιους