13 Μάιος 2020, 13:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Μάιος 2020, 16:45

Νίκος Παπαθανάσης για εστίαση: Απίθανο να ανοίξουν τα μαγαζιά πριν από την 1η Ιουνίου

  • Νίκος Παπαθανάσης για εστίαση: Απίθανο να ανοίξουν τα μαγαζιά πριν από την 1η Ιουνίου
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης δήλωσε σήμερα ότι είναι απίθανο να ανοίξουν τα μαγαζιά εστίασης νωρίτερα από την 1η Ιουνίου, καθώς θα πρέπει να συνυπολογιστούν προηγουμένως όλα τα στοιχεία από τα βήματα της σταδιακής άρσης των μέτρων, τα οποία αποτυπώνονται καθαρά περίπου 10 μέρες μετά από την έναρξη κάθε σταδίου άρσης των μέτρων.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ο υφυπουργός τόνισε ακόμη ότι για κάθε βήμα πριν από τη σταδιακή άρση των μέτρων η κυβέρνηση ακούει τις εισηγήσεις των ειδικών και σήμερα ή αύριο θα υπάρξουν νεότερες αποφάσεις για τις οργανωμένες παραλίες, τις οποίες θα λάβει ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπαθανάσης υποστήριξε ότι η κίνηση στην αγορά είναι ικανοποιητική, ενώ ερωτηθείς για τις τιμές και τα φαινόμενα αισχροκέρδειας, είπε ότι καθημερινά διενεργούνται περίπου 500 έλεγχοι από τα αρμόδια όργανα. Σε ό,τι αφορά τα εμπορικά κέντρα, επανέλαβε ότι η επαναλειτουργία τους είναι προγραμματισμένη για την 1η Ιουνίου και σε κάθε περίπτωση αποκλείεται να λειτουργήσουν πριν από τις 25 Μαΐου. 

  • Πηγή: ant1news.gr