13 Μάιος 2020, 10:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Μάιος 2020, 17:12

«QnA Genocide»: Μια ξεχωριστή δράση από τη νεολαία της ΠΟΕ για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων 2020

  • «QnA Genocide»: Μια ξεχωριστή δράση από τη νεολαία της ΠΟΕ για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων 2020

Η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, στο πλαίσιο των δράσεων που οργανώνει –κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες φέτος λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων– για τη 19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, θα πραγματοποιήσει το «QnA Genocide». Όπως επισημαίνει η ΣΕΝ, φέτος, λόγω της ιδιαίτερης και δύσκολης κατάστασης που έχει δημιουργήσει η πανδημία της Covid-19, έχει επιλεχθεί να μεταφερθούν όλες οι δράσεις διαδικτυακά, με γνώμονα το ευρύτερο συμφέρον και την προστασία των συμπολιτών μας.

Πρόκειται για μια ξεχωριστή, διαδικτυακή δράση που θα συμπεριλαμβάνει καθημερινές τοποθετήσεις και ολιγόλεπτες συνεντεύξεις με έγκριτους ομιλητές και διακεκριμένους επιστήμονες, εξειδικευμένους στον τομέα τους, οι οποίοι θα δίνουν εμπεριστατωμένες απαντήσεις και θα φωτίζουν πτυχές της Γενοκτονίας και της Ιστορίας του ποντιακού ελληνισμού.

Η δράση QnA (questions and answers) θα διαρκέσει από την Πέμπτη 14 έως τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020.

Οι συνεντεύξεις, που θα ξεκινούν στις 20:30, θα αναμεταδίδονται ζωντανά στη σελίδα στο facebook της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας. Κάθε συνέντευξη απαρτίζεται από δύο μέρη: μια ομιλία και στη συνέχεια συνέντευξη επάνω στο θέμα που αναπτύχθηκε.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συμμετέχει στη δράση αυτή στέλνοντας τις δικές του ερωτήσεις προς τους ομιλητές, είτε συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα https://forms.gle/ckxY5qEzZfZ2qhXK8 εκ των προτέρων, είτε κατά τη διάρκεια της ζωντανής αναμετάδοσης της εκάστοτε συνέντευξης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των συνεντεύξεων έχει ως εξής:

Πέμπτη 14 Μαΐου (χαιρετισμοί)

  • Γεώργιος Βαρυθυμιάδης - Πρόεδρος ΠΟΕ
  • Αλέξανδρος Εφραιμίδης - Αντιπρόεδρος ΠΟΕ / Συντονιστής Επιτροπής Γενοκτονίας
  • Μαρία Παπαδοπούλου - Γρηγόρης Χατζησαββίδης / Νεολαία Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη

Παρασκευή 15 Μαΐου

  • Δημήτριος Κούρτης (Dimitrios Kourtis) - Νομικός - «Η νομική υπόσταση της Γενοκτονίας»

Σάββατο 16 Μαΐου

  • Αναστασία Μαχαιρίδου - Φιλόλογος - «Ποντιακή Διάλεκτος 100+1»

Κυριακή 17 Μαΐου

  • Παναγιώτης Διαμάντης (Panayiotis Diamadis) - Ιστορικός/Γενοκτονολόγος - «Οι Αντίποδες στην πρώτη γραμμή του Αγώνα για Δικαίωση»
  • Ηλίας Χρυσοστομίδης - Βυζαντινολόγος - «Λογοτεχνία και Πνευματική δραστηριότητα στην Τραπεζούντα κατά την Ύστερη Βυζαντινή Περίοδο (1204-1461)»

Δευτέρα 18 Μαΐου

  • Βασίλειος Μεϊχανετσίδης Vassilios Meichanetsidis - Γενοκτονολόγος/Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Μελέτης Γενοκτονιών - «Η Γενοκτονία των Ελλήνων και η σημασία της σήμερα»
  • Ελένη Τ. Μεντεσίδου (Eleni Mentesidou) - Αρχαιολόγος - «Οι απαρχές και η διαχρονικότητα της ελληνικής παρουσίας στον Εύξεινο Πόντο»