12 Μάιος 2020, 22:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Μάιος 2020, 23:45

19η Μαΐου 2020: Η ΕΠΟΝΑ στήνει online ενημερωτικά περίπτερα για τη Γενοκτονία (βίντεο)

 • 19η Μαΐου 2020: Η ΕΠΟΝΑ στήνει online ενημερωτικά περίπτερα για τη Γενοκτονία (βίντεο)
  Εικόνα από το παρελθόν... Φέτος όλα γίνονται αλλιώς και για να προστατευθούμε (φωτ. αρχείου: ΕΠΟΝΑ)

Με γνώμονα το κοινό καλό και με σεβασμό στη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ανθρωπότητα, λόγω της πανδημίας Covid-19, η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής τιμά φέτος τα «100+1 χρόνια» από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου όχι από το συνήθη χώρο δράσης της, την πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα αλλά από διαδικτυακά περίπτερα που στήνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσής της.

Έτσι από το Σάββατο 16 έως την Τρίτη 19 Μαΐου, στις 18:00, τα online εκθεσιακά περίπτερα της ΕΠΟΝΑ γεμίζουν κόσμο από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Καταξιωμένοι επιστήμονες, ακτιβιστές, καλλιτέχνες, εκπρόσωποι του οργανωμένου ποντιακού χώρου αλλά και Αρμένιοι αγωνιστές παίρνουν το λόγο και μας ενημερώνουν για το παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλλον του ποντιακού ελληνισμού. Από το σχεδιασμό της ΕΠΟΝΑ δεν θα μπορούσαν να λείψουν τα μουσικά αφιερώματα, τα οποία έχουν επιμεληθεί μέλη και φίλοι της.

Πρόγραμμα διαδικτυακών εκδηλώσεων
Σάββατο 16 Μαΐου

 • Χαιρετισμός της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος δια του συντονιστή της Κωνσταντίνου Χατζημιχαηλίδη
 • Ομιλία του καθηγητή Νικόλαου Μιχαηλίδη με θέμα: «Γενοκτονία και ελληνική πολιτισμική κληρονομιά στον Πόντο»
 • Χαιρετισμός του χορογράφου και ηθοποιού Παύλου Κουρτίδη & Προβολή στιγμιότυπων από τη μουσικοχορευτική παράσταση Γενοκτονία, που επιμελήθηκε ο ίδιος
 • Μουσική αφιερωματική εκδήλωση για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από τους μουσικούς: Σωκράτη Ξαντινίδη (τραγούδι), Νίκο Σοφιανίδη (λύρα) και Νίκο Κουλαξουζίδη (νταούλι).

Κυριακή 17 Μαΐου

 • Χαιρετισμός της Αρμενικής Νεολαίας Ελλάδος (AYF) δια του εκπροσώπου της Γερβάντ Μανουκιάν
 • Ομιλία, σε δύο μέρη, του Carl Wilkens με θέμα τη «Γενοκτονία των Τούτσι στη Ρουάντα το 1994… Τι συνέβη πριν, κατά και μετά από αυτήν».  

Δευτέρα 18 Μαΐου

 • Χαιρετισμός και τοποθετήσεις των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας Ευρώπης της ΟΣΕΠΕ
 • Ομιλία του δρ Βασίλειου Μεϊχανετσίδη με θέμα: «Η σημασία της αναγνώρισης και της καταδίκης μίας γενοκτονίας»
 • Μουσική αφιερωματική εκδήλωση για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από τους μουσικούς: Ηλία Υφαντίδη (τραγούδι-λύρα), Παναγιώτη Κοπαλίδη (νταούλι).  

Τρίτη 19 Μαΐου

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της ΕΠΟΝΑ.