12 Μάιος 2020, 19:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Μάιος 2020, 20:03

Χαρδαλιάς: Στις 18 Μαΐου θα επιτραπεί η μετακίνηση σε ηπειρωτική Ελλάδα και Κρήτη

  • Χαρδαλιάς: Στις 18 Μαΐου θα επιτραπεί η μετακίνηση σε ηπειρωτική Ελλάδα και Κρήτη
    Εικόνα από τα διόδια στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δημήτρης Δημητρίου)

Η πρώτη μέρα της δεύτερης φάσης της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων κύλησε σχετικά ομαλά. Με τη φράση αυτή άρχισε σήμερα την ενημέρωση των δημοσιογράφων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας πως σε γενικές γραμμές τηρήθηκαν τα μέτρα προφύλαξης, εάν εξαιρέσει κανείς κάποια προβλήματα σε υποκαταστήματα της ΔΕΗ όπου υπήρξε συνωστισμός.

Οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη θα επιτρέπονται από τη Δευτέρα 18 Μαΐου.

Μια εβδομάδα αργότερα, τη Δευτέρα 25 Μαΐου και εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά αναμένεται να επιτραπεί και η μετακίνηση από και προς τα νησιά, ωστόσο η απόφαση αυτή θα οριστικοποιηθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Σε ό,τι αφορά τους χώρους λατρείας, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι από την Κυριακή 17 Μαΐου θα επιτρέπονται λειτουργίες αλλά και μυστήρια, γάμοι και βαφτίσεις, πάντα υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και εφόσον τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας.

Την ίδια στιγμή παρατείνονται μέχρι τις 21 Μαΐου τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας που αφορούν όσους διαμένουν σε κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης και δομές φιλοξενίας σε όλη την επικράτεια.