10 Μάιος 2020, 15:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Μάιος 2020, 15:26

Ένταση μεταξύ διαδηλωτών και πιστών στον Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης

  • Ένταση μεταξύ διαδηλωτών και πιστών στον Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βασίλης Ψωμάς)

Ένταση σημειώθηκε σήμερα στον Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης, στην οδό Μαραθωνομάχων, με διαδηλωτές και πιστούς να διαπληκτίζονται κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για αυθαίρετο –όπως το χαρακτηρίζουν οι διαδηλωτές– κτίσμα γύρω από το ιστορικό εκκλησάκι.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, στο σημείο συγκεντρώθηκαν, γύρω στις 10:30 το πρωί, περίπου 140 άτομα, μετά από κάλεσμα της «Κίνησης Πολιτών Ηλιούπολης». Εκείνη την ώρα, ήταν σε εξέλιξη η Θεία Λειτουργία. Σύμφωνα με το ilioupolinews.gr, οι διαδηλωτές προσπάθησαν να γράψουν συνθήματα στους τοίχους του κτίσματος, ωστόσο ομάδα πιστών, μεταξύ των οποίων και οι γιοι του ιερέα του ναού, επιτέθηκαν φραστικά στους διαδηλωτές, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση στο σημείο.      

Τελικά, το επεισόδιο δεν πήραν έκταση καθώς επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις που ήταν στο σημείο και νωρίς το μεσημέρι οι συγκεντρωθέντες αποχώρησαν. Από την Αστυνομία διευκρινίστηκε ότι δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, ούτε προσαγωγή. Δείτε το βίντεο του ilioupolinews.gr με το σκηνικό της έντασης:

  • Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / ilioupolinews.gr