10 Μάιος 2020, 14:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Μάιος 2020, 14:41

Συλλήψεις στη Μελβούρνη σε διαδήλωση κατά των μέτρων για τον κορονοϊό

  • Συλλήψεις στη Μελβούρνη σε διαδήλωση κατά των μέτρων για τον κορονοϊό
    Εικόνα από τους διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν έξω από το Κοινοβούλιο της Μελβούρνης (φωτ.: EPA / Scott Barbour Australia and New Zealand Out)

Δέκα άνθρωποι συνελήφθησαν και ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σήμερα στη διάρκεια διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Μελβούρνη κατά των περιορισμών που έχουν υιοθετηθεί με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου Covid-19, με κάποιους διαδηλωτές να καταγγέλλουν συνωμοσία της κυβέρνησης για να ελέγξει τους πολίτες.

Περίπου 150 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κοντά στο κοινοβούλιο της Βικτόρια, μια πολιτεία της Αυστραλίας που καθυστέρησε να άρει τους περιορισμούς εξαιτίας της εμφάνισης νέας εστίας της Covid-19 σε ένα σφαγείο της Μελβούρνης. «Πολεμήστε για τα δικαιώματά σας και τις ελευθερίες σας», έγραφε ένα πανό, ενώ κάποιοι διαδηλωτές φώναζαν οργισμένα συνθήματα κατά του ιδρυτή της Microsoft: «Συλλάβετε τον Μπιλ Γκέιτς!».

Ο Φάνος Παναγίδης, 37 ετών, δήλωσε ότι είναι αγανακτισμένος που η κυβέρνηση της Αυστραλίας παρουσιάζει την Covid-19 ως πανδημία, καταγγέλλοντας ότι με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να ελέγξει τους πολίτες.

Η Αυστραλία έχει καταγράψει περίπου 7.000 κρούσματα του κορονοϊού και λιγότερους από 100 θανάτους. Η χώρα δέχεται επαίνους για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που υιοθέτησε με στόχο την αντιμετώπιση της επιδημίας.


(Φωτ.: EPA / Scott Barbour Australia and New Zealand Out)

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Βικτόρια δήλωσε ότι έγιναν 10 συλλήψεις στη διάρκεια της σημερινής διαδήλωσης, κυρίως για παραβίαση των κανόνων κοινωνικής απόστασης και σε κάποιες περιπτώσεις για παραβίαση της καραντίνας. «Τρεις από τους συλληφθέντες κατηγορούνται επίσης για επίθεση εναντίον ενός αστυνομικού», πρόσθεσε.

Ο αρμόδιος δημόσιας υγείας της Αυστραλίας Μπράντον Μέρφι επέκρινε «το εύρος της ανόητης παραπληροφόρησης που κυκλοφορεί» και κυρίως τα σχόλια που συνδέουν τον κορονοϊό με την τεχνολογία 5G.

  • Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP.