9 Μάιος 2020, 20:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Μάιος 2020, 19:44

Ξανά στη φυλακή κινδυνεύει να βρεθεί ο καταδικασμένος για παιδεραστία Σειραγάκης

  • Ξανά στη φυλακή κινδυνεύει να βρεθεί ο καταδικασμένος για παιδεραστία Σειραγάκης
    (Φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Το Δικαστικό Συμβούλιο της φυλακής αναμένεται να αποφασίσει τις επόμενες ημέρες για την τύχη του Νίκου Σειραγάκη, ο οποίος συνελήφθη λίγες ημέρες μετά από την αποφυλάκισή του. Ο καταδικασμένος για παιδεραστία πρώην προπονητής μπάσκετ οδηγήθηκε το Σάββατο στην αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης που διέταξε τη μεταγωγή του στα Γρεβενά.

Εάν το Δικαστικό Συμβούλιο αποφανθεί υπέρ της ανάκλησης της υπό όρους αποφυλάκισης ο 56χρονος θα επιστρέψει στη φυλακή.

Ο Νίκος Σειραγάκης έχει καταδικαστεί σε συνολικά 401 έτη κάθειρξης (με ανώτατο όριο κράτησης τα 20 έτη) για ασέλγεια σε 36 ανήλικα αγόρια, αθλητές στο Ρέθυμνο. Αποφυλακίστηκε υπό όρους στις 22 Απριλίου έχοντας εκτίσει 8,5 χρόνια, κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων για τα μεροκάματα εντός των φυλακών.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που έκανε δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης είχε θέσει τους όρους της διαμονής σε συγκεκριμένη διεύθυνση στο Δήμο Καλαμαριάς, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Την Παρασκευή ο 56χρονος συνελήφθη διότι παραβίασε τον πρώτο όρο· οι αστυνομικοί τον εντόπισαν στην Ανάληψη.

Στην αντεισαγγελέα Πρωτοδικών που οδηγήθηκε ισχυρίστηκε ότι δήλωσε ως διεύθυνση κατοικίας την επαγγελματική στέγη του αδελφού του στην Καλαμαριά, ωστόσο αναζητούσε σπίτι εκτός του συγκεκριμένου δήμου, κάτι για το οποίο, όπως λέει, ενημέρωσε τις Αρχές.

«Είναι άδικο, δεν έχω παραβιάσει κανέναν όρο. Για την αλλαγή της διεύθυνσης κατοικίας μου, ενημέρωσα τη φυλακή Γρεβενών με email, το οποίο απευθυνόταν και στην Εισαγγελία Γρεβενών. Την επόμενη ημέρα, η φυλακή μου είπε να επικοινωνήσω ο ίδιος με την Εισαγγελία. Πήρα τηλέφωνο, υπάρχει και η κλήση, και μου είπαν να πάω στο Τμήμα Καλαμαριάς να κάνω υπεύθυνη δήλωση και να τη στείλω στην Εισαγγελία. Ήμουν σε διαδικασία ενημέρωσης και με συνέλαβαν. Δεν έκανα κάτι παράνομο. Για ό,τι έχω κάνει, έχω καταδικαστεί. Μη με στείλετε πίσω, δεν θέλω να ξαναγυρίσω στη φυλακή. Δεν έχω κάνει κάτι για να τιμωρηθώ με αυτόν τον τρόπο», φέρεται να είπε στην απολογία του.