8 Μάιος 2020, 12:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Μάιος 2020, 11:55

Ταυτοποιήθηκαν δράστες της επίθεσης σε αγώνα της Κ17 του Ολυμπιακού Θεσσαλονίκης

  • Θεσσαλονίκη: Διώξεις σε σύζυγο και κόρη για τη δολοφονία του 49χρονου ταξιτζή
    (Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Εννέα άτομα, ηλικίας από 22 έως 52 ετών, ταυτοποιήθηκαν για την επίθεση και τους προπηλακισμούς κατά ανήλικων αθλητών και των συνοδών της ομάδας Κ17 του Ολυμπιακού Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια φιλικού αγώνα που έδωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο κόντρα στην αντίστοιχη ομάδα του Ποντιακού Συλλόγου Πολυδενδρίου Λαγκαδά, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ στη Θέρμη.

Η Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης αξιοποίησε τόσο τις μαρτυρικές καταθέσεις όσο και μηνύματα που διακινήθηκαν σε social media.

Σύμφωνα με την αστυνομία, δεκάδες άτομα διέκοψαν τον αγώνα και έσπασαν και κατέστρεψαν οτιδήποτε έφερε τα διακριτικά του Ολυμπιακού Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, κάποιοι χτύπησαν δύο από τους ποδοσφαιριστές και τον υπεύθυνο της ακαδημίας ποδοσφαίρου.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους περιλαμβάνει –κατά περίπτωση– τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, της σωματικής βλάβης, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της ληστείας. Επίσης περιλαμβάνονται πράξεις που συνδέονται με τους νόμους περί αθλητισμού και όπλων.

Το λόγο πλέον έχει ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ οι έρευνες για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στο επεισόδιο συνεχίζονται.