6 Μάιος 2020, 12:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Μάιος 2020, 12:30

Πέλλα: Έβαλαν φωτιά σε ξενοδοχείο που θα έμεναν πρόσφυγες και μετανάστες

  • Πέλλα: Έβαλαν φωτιά σε ξενοδοχείο που θα έμεναν πρόσφυγες και μετανάστες
    (Φωτ.: omniatv)

Το Τμήμα Ασφάλειας Έδεσσας, το οποίο ξεκίνησε ήδη το σχηματισμό δικογραφίας, ανέλαβε την υπόθεση με τα επεισόδια στην Παναγίτσα και την Άρνισσα Πέλλας, από το απόγευμα της Δευτέρας έως τα ξημερώματα της Τρίτης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ομάδες ατόμων προσπάθησαν να εμποδίσουν τη μετεγκατάσταση 57 προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες επρόκειτο να καταλύσουν σε ξενοδοχείο στην Παναγίτσα, ωστόσο από νωρίς οι διαμαρτυρόμενοι άναψαν φωτιές και έστησαν εμπόδια με παλέτες στο δρόμο για να εμποδίσουν τα λεωφορεία να φτάσουν στον προορισμό τους. Μάλιστα, τα ξημερώματα της Τρίτης έριξαν εύφλεκτο υλικό στο ισόγειο του καταλύματος μέσα από ένα ανοιχτό παράθυρο και έβαλαν φωτιά, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Μετά την Παναγίτσα, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες οδηγήθηκαν στην Άρνισσα, όπου και εκεί τους περίμεναν με φωτιές στο δρόμο. Οι διαμαρτυρόμενοι –περίπου 250, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές– προπηλάκισαν τους ιδιοκτήτες του καταλύματος και προκάλεσαν ζημιές με πέτρες και άλλα αντικείμενα. Τελικά, αποφασίστηκε η μεταφορά σε ξενοδοχείο στην περιοχή της Χαλκηδόνας, καθώς κρίθηκε ότι υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των φιλοξενουμένων.

Ο δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ καταδίκασε τους βανδαλισμούς, λέγοντας ότι δεν έχουν καμία σχέση με το Μεταναστευτικό. Όπως είπε, η ηγεσία της αστυνομίας τον διαβεβαίωσε πως δεν υπήρχαν μετανάστες στο χώρο του ξενοδοχείου στην Άρνισσα. «Τέτοιου είδους ενέργειες δεν εκφράζουν την πλειοψηφία των ανθρώπων της περιοχής που εξέφρασαν το δίκαιο αίτημα τους για εγκατάσταση προσφύγων. Το ευτυχές είναι πως δεν υπήρξαν θύματα», συμπλήρωσε.