6 Μάιος 2020, 09:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Μάιος 2020, 08:55

Επιστροφή των καθηγητών σήμερα στα σχολεία, με αντιδράσεις

  • Επιστροφή των καθηγητών σήμερα στα σχολεία, με αντιδράσεις
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Στις θέσεις τους θα πρέπει να είναι οι καθηγητές σήμερα, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Υγείας, ώστε να προχωρήσει το άνοιγμα των σχολείων την ερχόμενη εβδομάδα, πρώτα με τους μαθητές της Γ’ Λυκείου.

Έντονη είναι η αντίδραση της ΟΛΜΕ –που έχει προκηρύξει τρίωρες στάσεις εργασίας–, η οποία κατηγορεί το υπουργείο Παιδείας για αδιαφορία απέναντι στις προτάσεις που έχει καταθέσει.

«Εξακολουθεί να μην παίρνει κανένα μέτρο προκειμένου να  ικανοποιηθούν τα αιτήματα υγειονομικής προστασίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, που μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι στα περισσότερα σχολεία δεν έχουν γίνει απολυμάνσεις και ότι δεν έχουν προβλεφθεί άδειες για κατηγορίες εκπαιδευτικών που θα πρέπει να προστατευτούν, οι ίδιοι ή οι οικογένειές τους.

Σχετικά με την επιστροφή των εκπαιδευτικών στα σχολεία, η ΟΛΜΕ τονίζει πως με τον τρόπο αυτό ακυρώνεται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με αποτέλεσμα να αποκλείονται οι μαθητές του Γυμνασίου και των Α’ και Β’ Λυκείου από κάθε μαθησιακή διαδικασία για δύο βδομάδες.