5 Μάιος 2020, 23:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Μάιος 2020, 23:32

ΗΠΑ: Ελληνικό τραπέζι «στρώνει» και φέτος το κρατικό κανάλι PBS

  • ΗΠΑ: Ελληνικό τραπέζι «στρώνει» και φέτος το κρατικό κανάλι PBS
    (Φωτ.: facebook.com/ DianeKochilasChef)

Σε γνωστές και άγνωστες γωνιές της Ελλάδας ταξιδεύει η εκπομπή «My Greek Table» (Το ελληνικό τραπέζι μου) της γνωστής Ελληνοαμερικανίδας σεφ Νταϊάνας Κόχυλα, που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά φιλοξενείται στο PBS, την αμερικανική δημόσια τηλεόραση. Το αμερικανικό κοινό έχει την ευκαιρία να γνωρίσει όχι μόνο αυθεντικές γεύσεις της πατρίδας μας αλλά και τις παραδόσεις μας.

Η πρεμιέρα του νέου κύκλου της σειράς έχει προγραμματιστεί στις 9 Μαΐου.

«Σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές, που τόσοι πολλοί άνθρωποι μένουν στο σπίτι και δεν μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, ελπίζω ότι "Το ελληνικό μου τραπέζι" θα φέρει μερικές από τις πλούσιες γεύσεις, τη ζεστή φιλοξενία και τη θεαματική φυσική ομορφιά της Ελλάδας στους Αμερικανούς, προσφέροντάς τους μια απόδραση και δίνοντάς τους την ευκαιρία να ονειρευτούν τις μελλοντικές διακοπές τους στην Ελλάδα», δήλωσε η Νταϊάνα Κόχυλα.

Η εκπομπή εξερευνά τα αγροτικά μυστικά της κοσμοπολίτικης Μυκόνου και επισκέπτεται έναν από τους πιο διάσημους γλύπτες στη Τήνο, αναζητώντας τα αρχιτεκτονικά στολίδια και τις τοπικές συνταγές του νησιού. Επιπλέον, ταξιδεύει στην Πάρο, στη Νάξο και στην Εύβοια, ενώ φτάνει και μέχρι τα νησιά του Ιονίου, αναζητώντας τις βενετσιάνικες επιρροές στην ελληνική κουζίνα.