5 Μάιος 2020, 10:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Μάιος 2020, 10:01

Συνεργασία ΚΕΔΕ-Υπουργείου Παιδείας για την επαναλειτουργία των σχολείων

  • Συνεργασία ΚΕΔΕ-Υπουργείου Παιδείας για την επαναλειτουργία των σχολείων
    (Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη και η γενική γραμματέας του υπουργείου Σίσσυ Γκίκα συμμετείχαν σε τηλεδιάσκεψη με την Εκτελεστική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας(ΚΕΔΕ), που είχε ως αντικείμενο την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, ο πρόεδρός της Δημήτρης Παπαστεργίου διαβεβαίωσε ότι οι δήμοι είναι έτοιμοι για να λάβουν όλα τα μέτρα ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν με ασφάλεια.

«Θα είμαστε δίπλα στα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους ώστε να επανεκκινήσουν τα μαθήματα με ασφάλεια. Οι ανάγκες των δήμων αυτήν την περίοδο είναι σημαντικά αυξημένες και για το λόγο αυτό η Αυτοδιοίκηση χρειάζεται επιπλέον χρήματα. Η συνεργασία με την υπουργό, κυρία Κεραμέως, και την υφυπουργό, κυρία Ζαχαράκη, είναι συνεχής από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης και έχει φέρει αποτελέσματα», δήλωσε ο κ. Παπαστεργίου.

Σε κάθε σχολείο θα γίνει σχολαστικός καθαρισμός πριν από την επανέναρξη των μαθημάτων, ενώ καθαρίστριες θα υπάρχουν και κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Ως προς την ύπαρξη αντισηπτικών, το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη στείλει σημαντικές ποσότητες για το σκοπό αυτό, ενώ αναμένεται και δεύτερη αποστολή εντός των επομένων ημερών.

Η υπουργός Παιδείας ευχαρίστησε την ΚΕΔΕ για τη συνεισφορά της στο ευαίσθητο θέμα της ασφαλούς επιστροφής των μαθητών στα θρανία και διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο θα παραμείνει σε ανοιχτή γραμμή με την ΚΕΔΕ για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Η Ν. Κεραμέως τόνισε ότι η χρήση της μάσκας δεν είναι υποχρεωτική στις αίθουσες και στα μέσα μεταφοράς των μαθητών, ενώ επεσήμανε ότι η σχολαστική καθαριότητα και όχι απαραίτητα η απολύμανση, με βάση τις οδηγίες των ειδικών, είναι το πιο σημαντικό για την νέα σχολική περίοδο.